FOTBAL SUB TURNUL CHINDIEI, VOL. IV, CAP. 46, APROAPE DE EUROPA, CA ÎN 1979... (play-out ediția 2020 – 2021)

 CAPITOLUL 46


APROAPE DE EUROPA, CA ÎN 1979... (play-out ediția 2020 – 2021)

17 aprilie, Buzău, o zi importantă pentru Chindia, care începe competiţia de play-out. Jucăm cu Hermannstadt, nu contăm pe fundaşul Andrei Piţian, unul dintre cei doi integralişti din sezonul regular, celălalt fiind portarul Mirko Pigliacelli de la Craiova, iar meciul avea o încărcătură psihologică apăsătoare pentru noi, în condiţiile în care nu aveam nicio victorie oficială asupra sibienilor. Golul prin care s-a deschis scorul a venit în minutul 31 și i-a aparținut lui Dumitrașcu, care a fructificat perfect o pasă primită de la Daniel Popa, principalul marcator al echipei. În minutul 48, portarul Aioani a degajat până la mijlocul terenului și, dintr-o fază care nu anunța nimic, Daniel Florea a reușit un adevărat golazzo, și-a depășit din preluare un adversar, imediat a trecut de-al doilea prin același procedeu spectaculos și apoi l-a „executat” pe Cristiano cu o „torpilă” sub transversal, din afara careului. Imediat după gol, Florea a arătat spre camerele TV un tricou alb pe care se afla un mesaj special dedicat fiicei sale: „La mulți ani, Ilaria!” Reușita cu sibienii a venit într-o zi cu dublă semnificaţie: 
„Azi e o zi importantă, este ziua mea de naștere și a fiicei mele, care a împlinit patru ani. Am jucat cu o dorință și cu o determinare aparte. Mi-am făcut și acest tricou cu încrederea că voi marca și voi dedica acest gol fiicei mele. Era important să începem bine, putea să intervină factorul psihologic după jocul cu F.C. Argeș, când se puteau schimba lucrurile să jucăm în play-off, dar mă bucur că ne-am remontat” declara Gică Fentă la sfârșitul partidei. După fluierul de final, a fost o încăierare între jucătorii sibieni şi cei târgovişteni, după care Romario Pires nu a dorit să apară la flash-interviu, iar antrenorul oaspeţilor, Eugen Beza, a precizat: „Este regretabil ce s-a întâmplat. Sunt jucători care se vor mai întâlni pe teren. Din nefericire, eram chiar acolo lângă Romario, a venit Piţian din tribună, l-a provocat pe Romario, n-am înţeles de ce. Am vorbit cu el înainte şi l-am felicitat pentru sezonul bun pe care l-a avut. Am văzut când a venit şi i-a făcut nişte semne obscene. Avea ceva cu el din tribună, l-am auzit pe Piţian cum zicea
că Romario provoacă. E regretabil că un jucător care a făcut un sezon bun a apelat la astfel de gesturi. Eu n-am auzit, dar Romario susține că au fost scandări rasiste. Eu, personal, n-am fost foarte atent la conflict. Eram supărat pentru situația jocului, n-am mai fost atent la ei. Doar am văzut gesturile făcute de Pițian, dar n-am auzit ce și-au spus după acel moment”. 
În raportul de arbitraj era, o spuneau oaspeţii, întreaga desfășurare a acestui incident care a început cu Pițian, aflat în tribună, care l-a luat în colimator pe Romario Pires încă din startul partidei și l-a strigat „Tarzan” în repetate rânduri. Mai mult decât atât, Pițian s-ar fi bătut și cu pumnii în piept de mai multe ori, încercând să imite gesturile unei gorile, totul spre direcția lui Romario Pires. Arbitrul partidei, Adrian Cojocaru, nu a putut să-l elimine pe Andrei Pițian pentru că nu figura pe foaia de joc, doar l-a avertizat, însă Comisia de Disciplină se putea sesiza după primirea raportului. La finalul partidei, Romario Pires a început să-l înjure pe Andrei Pițian după ce a auzit când i s-a strigat: „Ce faci așa, ca un maimuțoi?” Ulterior, Pires a fost eliminat și între cele două echipe a izbucnit prea-dezbătutul conflict. Măsurile disciplinare nu au întârziat să apară, fiecare jucător fiind sancționat cu suspendare pentru două jocuri și o penalitate sportivă de 3.000 lei.


A.F.C. CHINDIA TÂRGOVIȘTE – F.C. HERMANNSTADT 2-0 (1-0)

Au marcat: DENIS DUMITRAȘCU, min. 31 și DANIEL CONSTANTIN FLOREA, min. 48.
A.F.C. CHINDIA: Aioani – Căpuşă, Iacob, Celea, C. Dinu – Yameogo (min. 89 Neicuţescu), Raţă (min. 75 Kocic), Dulca, D. Dumitraşcu – D. Popa, D. Florea (min. 79 Berisha). Antrenor: Emil Săndoi.
HERMANNSTADT: Cristiano - Belu-Iordache (min. 53 Măţel), Viera (min. 76 Dâlbea), Scarlatache, Opruţ – Alhassan (min. 53 Yazalde), Pires, Aosman – Bagaric, Mayoral (min. 76 Sebaihi), Buzan (min. 16 Petrescu). Antrenor: Eugen Beza.
A arbitrat la centru Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi), ajutat la cele două linii de Mircea Orbuleţ (Bucureşti) și Marius Badea (Rm. Vâlcea). Rezervă: Iulian Dima (Bucureşti). Observatori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) – C.C.A. și Marian Bucurescu (Bucureşti) – L.P.F.

 Marcatorii echipei noastre în meciul de la Buzău au fost nominalizați în echipa etapei anunțată de Liga Profesionistă de Fotbal cu motivările de rigoare. Dumitraşcu: „A marcat al patrulea gol în ediţia curentă, toate reuşitele fiind din afara careului mare, capitol la care este lider în Liga 1”. Florea: „Vârful târgoviştenilor a marcat chiar de ziua lui. A fost a 20-a reuşită a sa în principala competiţie internă”.

 

Ziua de 17 aprilie 2021 a fost însă una istorică pentru voleiul feminin târgoviştean, după ce extraordinara echipă a C.S.M. a cucerit în premieră campionatul naţional, după ce a spulberat în meciul decisiv fosta campioană, Volei Alba Blaj. Formaţia de fete de la Clubul Sportiv Municipal Târgoviște încerca de câţiva ani să câștige titlul în România, cel mai aproape fiind în 2015 când a pierdut marea finală chiar cu Blajul care câștiga atunci primul trofeu și începea să domine autoritar voleiul din ţara noastră. Ardelencele şi-au trecut de atunci în palmares cinci titluri naționale, jucând şi trei finale de cupă europeană, o prestație excelentă pentru cel mai mic oraș european care a avut, la un moment dat, echipă în Liga Campionilor! C.S.M. nu a abandonat lupta, iar echipa dâmbovițeană a început cu sârbul Dragan Nesic pe banca tehnică, dar la începutul lunii martie, acesta a fost demis deşi echipa era pe primul loc, la egalitate cu Alba Blaj, dar pierduse primul meci în campionat, 2-3 cu Lugoj şi partida din semifinalele Cupei României, ratând trofeul, adjudecat tot de fetele din Alba. În locul lui Nesic a fost adus italianul Giovanni Caprara, de 58 de ani, un antrenor cu o carte de vizită impresionantă, o schimbare inspirată, care a condus la 12 victorii consecutive, din care două cu Blaj! 
În ziua care s-a dovedit a fi victorioasă, C.S.M. avea nevoie de două seturi pentru a-și asigura matematic titlul de campioană, cu o etapă înainte de final, iar echipa lui Caprara a strălucit în fața unei formații a Blajului care a intrat pe teren împăcată cu gândul că a pierdut titlul. Cubaneza Heidy Casanova a fost imposibil de oprit, reușind 19 puncte, secondată fiind de bulgăroaica Gergana Dimitrova și de românca Rodica Buterez, astfel că Târgoviște s-a impus rapid cu 25-15, 25-15 și 25-19 şi, după mulți ani de așteptare, a venit şi timpul bucuriei. Meciul din următoarea zi împotriva celor de la Dinamo a fost unul de palmares, dar doar după acesta, dâmbovițencele au primit tricourile și medaliile de campioane în sala de sport cu un nume celebru „Ioan Valerian”. Rezultatele ultimului turneu au fost: C.S.M. Târgovişte – C.S. Medgidia 3-0 (25-17, 25-19, 25-16), Volei Alba Blaj – Dinamo 3-0 (25-16, 25- 20, 25-20), C.S.M. Târgovişte – Volei Alba Blaj 3-0 (25-15, 25-15, 25-19), C.S. Medgidia – Dinamo 3-0 (25-19, 25- 22, 25-22), Volei Alba Blaj – C.S. Medgidia 3-1 (25- 19, 25-20, 23-25, 25-18), Dinamo – C.S.M. Târgovişte 0-3 (21-25, 17-25, 21-25), iar clasamentul final: C.S.M. Târgovişte – 80 p., C.S.M. Volei Alba Blaj – 73 p., Dinamo – 51 p. și C.S. Medgidia – 44 p.


În concluzie, italianul Caprara, cel care a câştigat titlul mondial cu naţionala de volei feminin a Rusiei în 2006 şi are în palmares şi două medalii de bronz la Campionatul European de volei feminin, patru trofee Champions League,1999, 2000, 2005, 2015 o Cupă CEV, o Cupă Mondială a Cluburilor s-a dovedit alegerea decisivă. El a câştigat în Italia patru titluri de campion naţional, trei cupe ale Italiei şi cinci Supercupe şi un titlu de campion al Turciei, iar acum are unul şi cu Târgovişte. Omul, care este prieten cu Vladimir Putin, a pregătit Rusia pe care a dus-o la supremaţie pe mapamond, dar a antrenat şi Grecia, Olanda şi Azerbaidjan, iar la nivel de club a pregătit şi Club Bergamo, Asystel Novara, Eczacibaşi Istanbul şi Casalmaggiore. Lotul campioanelor a fost format din Gergana Dimitrova, Rodica Buterez, Maria Yordanova şi Alexandra Trică, trăgători secunzi, Irina Trushkina şi Dominika Sobolska-jucătoare de centru, Heydi Casanova-fals, Leah Meyer-trăgător principal, Ilka van De Vyver şi Diana Calotă-ridicătoare, Teodora Pusic şi Mihaela Pamfil-libero. Antrenorul principal Giovanni Caprara a fost ajutat de secunzii Alexandru Cosma şi Gabriel Enache, fizioterapeutul Alin Călinescu şi statisticianul Vlad Păuşescu şi city-managerul oraşului, Gabriel Boriga, cel care a scris pe Facebook:
„Poate cel mai greu sezon de până acum s-a terminat... Cel mai aprig, cel mai spectaculos, dar de departe cel mai bun!!! În sfârșit, CAMPIONI NAȚIONALI!! A fost un sezon cu suișuri și coborâșuri, dar cu un final apoteotic, în care am demonstrat tuturor, incontestabil, supremația Târgoviștei voleibalistice. Vreau să mulțumesc în primul rând autorităților locale, Primăriei Târgoviște, personal domnului Primar Daniel Cristian Stan, viceprimarilor Monica Ilie și Rădulescu Cătălin, consilierilor locali târgovişteni, fără de ajutorul cărora nimic nu se putea realiza. Doresc să le felicit din inimă pe cele 12 jucătoare, care și-au depășit constant limitele, care au avut un comportament exemplar pe durata întregului sezon și au făcut diferența care a transformat argintul în aurul mult dorit: aveți tot respectul meu! Un mare mulțumesc antrenorului principal, Giovanni Caprara, cel care a preluat echipa într-un moment dificil, dar care a capacitat toată lumea, reușind o serie ireală de 14 victorii consecutive, dintre care 3 cu cea mai bună echipă a României în ultimii 30 de ani, Alba Blaj. Alături de Gianni a fost Staff-ul inimos, profesionist, dedicat 100% performanței, oameni care nu au precupeţit niciun efort pentru ca un vis să devină realitate. Un sincer mulțumesc și lui Dragan Nesic, antrenorul echipei în prima parte a sezonului, alături de care clubul nostru a făcut cea mai bună performanţă europeană din istorie, calificarea în sferturile de finală ale CEV Cup de la Zagreb. Vei rămâne întotdeauna în inimile noastre. Nu în ultimul rând, mulțumirile mele tuturor colegilor din C.S.M. Târgoviște, care au fost necondiționat alături de această echipă și fără de care aurul național poate nu ar fi fost câștigat. Aveți toată considerația mea. 
La final un mare bravo președintelui clubului, prof. dr. Savu Cristian Florian, cel care a reușit cu tact, profesionalism și înțelepciune să facă ceea ce nimeni, poate, nu a crezut... Să încununeze galeria de trofee a C.S.M. Târgovişte cu singurul titlu național care lipsea!!! O nouă pagină de aur tocmai a fost scrisă în cartea sportului dâmbovițean de performanță. Sunt mândru că sunt contemporan cu voi toți, aveți toată considerația mea și veți fi tot timpul o amintire perfectă. Chapeau!!”
Surse din cadrul echipei târgoviștene confirmau că Giovanni Caprara a bătut palma în privința viitorului său și va rămâne la echipă și că antrenorul italian o va aduce la C.S.M. Târgoviște și pe soția sa. Era vorba de Irina Kirillova, campioană olimpică cu URSS în 1988 la Seul, una dintre cele mai valoroase voleibaliste din lume din toate timpurile, care urma să fie secund, iar diriguitorii voleiului de sub Turnul Chindiei precizau că aşteptau să vadă pe ce buget se va putea baza în viitorul sezon, în funcție de bani urmând a se şti ce jucătoare vor fi păstrate şi aduse, înscrierea în grupele Ligii Campionilor depinzând şi ea tot de finanţe. Eu eram sigur că vor fi bani de ajuns pentru o reeditare a performanței şi pentru o incursiune internaţională de succes şi cât mai lungă! După campioană naţională la fotbal juniori, nenumărate titluri la baschet feminin, acum și primul la volei, tot la fete, să urmeze unul şi la fotbal seniori cu Chindia?



 




Marea performanţă a titlului de campioană se înfăptuia la peste trei decenii de la încercările de promovare şi apoi prezențele în A ale Oţelului Târgovişte. Cine le-ar putea uita pe Maria Mititelu, Ecaterina Stana, Cristina Lakatos, Ilona Ionescu, Elze Gheorghe, Camelia Chișavu, Ioana Nistor, Elena Oprea, Doina Simion, Gică Simion și Cristina Zamfir şi pe antrenorii Mihai Chezan şi Vladimir Ioan Stănescu, doi dintre cei mai pitoreşti tehnicieni din respectiva perioadă? De la prima accedere în prima ligă consemnăm în 2021 mai mult de şase decenii. Era în 1957, iar echipa era Progresul Învăţământ Târgovişte, denumită apoi Sănătatea, o formaţie al cărei mentor era medicul Eugen Străjescu, un voleibalist de divizia A la vremea lui şi conducătorul timp de aproape două decenii al Spitalului Târgovişte. Cât priveşte partidele de campionat, prin anii 50 era o situaţie pe care o regăseam la Chindia în 2019-2020, până în pandemie.

„Târgoviştea nu avea o sală de sport, disputam meciurile oficiale în alte localităţi, nu aveam suporterii lângă noi. Să-mi fie iertată lipsa de modestie, noi, fetele, aveam valoare certă de prima ligă. Au fost zece ani de mari succese, cu trei prezențe în A şi șapte în B. Au fost fete foarte talentate, de la Magdalena Duțu-Bogdan, Agripina Saulea-Dincă şi Alexandra Bărbulescu-Călinescu la Elena Petcu-Popescu şi Elena Grigoroiu-Matei, căsătorită cu Nicolae Matei, fotbalist la Metalul. Erau Teodora Nicolescu şi Pușa Stolojan-Rusen, sora prim-ministrului de mai târziu al României, Theodor Stolojan, voleibalist şi el. Dar şi Marina Ninea-Vasiliu şi Rafila Popa-Moisescu, măritată şi ea cu un fotbalist târgoviştean de atunci, Eugen Moisescu, Gigi cum îl ştiau toţi, evoluau Mihaela Bărbulescu, Roxana Miron-Roșca şi Daniela Ologeanu, erau Alexandra Elena-Dumitriu, Mioara Călinescu-Vlădescu, Elena Boghiță-Zătreanu şi Maria Dragomir. Liantul care ne-a unit a fost doctorul Străjescu, fără dânsul era imposibil să fi făcut performanţă. La a doua promovare în divizia A, ne-am calificat noi cu Constanța, în detrimentul Timișoarei şi Sucevei. Turneul s-a jucat chiar la malul Mării Negre, un avantaj imens pentru constănţence, dar noi ne-am impus fără probleme şi fără a avea suporterii lângă noi, aşa cum au avut gazdele” rememora Maria Dinu-Chiriță, soţia marelui... fotbalist al Metalului Târgovişte, Constantin Chiriţă. 



De la Progresul Învăţământ şi Sănătatea, urmate în elită de Oţelul, la campioana C.S.M., de la Eugen Străjescu, la Gabriel Boriga.


Să ne întoarcem la fotbal. În etapa a doua, jucam la Piteşti şi era timpul pentru revanşă. După remiza din prima etapă a play-out-ului cu Poli Iaşi, acasă, toţi microbiştii argeşeni îşi doreau victoria contra „vecinilor din Dâmboviţa” cum ne ziceau ei. Pe banca Chindiei erau doi foşti jucători şi antrenori ai lui F.C. Argeş, Emil Săndoi, principal şi Vali Năstase, secund, iar în lotul gazdelor erau câteva cunoștințe de-ale noastre, Honciu, Leca, Barbu, Şerban. Prima parte a fost controlată aparent de F.C. Argeş, dar târgoviştenii au avut posesie mai multă. Acţiunile ofensive ale alb-violeţilor au fost incisive, au creat ceva pericol la poarta lui Aioani, dar piteştenii nu au avut concretizare pe tabelă. Ne-am apărat bine, am expediat şuturi la poartă, pe lângă, nu pe spaţiul ei, dar în minutul 52, Daniel Florea a reluat din alunecare, de la vreo 6-7 metri, o centrare pe jos, venită din flancul drept al ofensivei noastre, de la Daniel Popa, autor al unei incursiuni care a scurt-circuitat defensiva Argeșului. A fost primul şut pe poartă al oaspeţilor din acest meci, o eficienţă italiană. După gol, antrenorii Andrei Prepeliţă şi Mihăiță Ianovschi au forţat atacul, scoţându-l pe neinspiratul Drăghici, bun pentru noi, introducându-l pe Năstăsie. L-au mai scos şi pe mijlocaşul defensiv, Şerban, trecut şi el pe la Târgovişte şi l-au aruncat în luptă pe brazilianul Ruan Teles, la debut la F.C. Argeş, au intrat şi Georgian Honciu şi Cătălin Barbu şi au apărut câteva ocazii de gol. Cea mai mare a fost reluarea cu capul a fundaşului central Grigore Turda, din ultimul minut de joc, minge prinsă de portarul Chindiei, dar în rest ne-am închis bine şi am reuşit să luăm trei puncte. Ştiam că dacă Malele şi Palic nu sunt pe teren sau nu sunt în formă, îi vom învinge. Totul se juca în continuare. Dulce revanşă...


F.C. ARGEȘ - A.F.C. CHINDIA TÂRGOVIȘTE 0-1 (0-0)

A marcat: DANIEL CONSTANTIN FLOREA, min. 53.
ARGEȘ: Greab – Tofan, Turda, Maric, Muşat – I. Şerban (min. 66 Teles), Meza Colli (min. 84 Honciu) – Drăghici (min. 55 Năstăsie), Palic, Cr. Dumitru (min. 84 C. Barbu) – Malele. Antrenor: Andrei Prepeliţă.
A.F.C. CHINDIA: Aioani – Căpuşă, Celea, Iacob, C. Dinu – Cr. Neguţ (min. 87 Piţian), Dulca, Raţă, D. Dumitraşcu – D. Popa, D. Florea (min. 75 Berisha). Antrenor: Emil Săndoi.
A arbitrat la centru Andrei Florin Chivulete, ajutat la cele două linii de Bogdan Gheorghe și Andrei Constantinescu. Rezervă: Horia Gabriel Mladinovici, toţi din Bucureşti. Observatori: Alexandru Deaconu (Bucureşti) – C.C.A. și Aurel Beldeanu (Craiova) – L.P.F.

Tiberiu Căpușă a fost desemnat printre performerii etapei, anunțați de Liga Profesionistă de Fotbal cu precizarea: „Şi-a trecut în cont o nouă pasă de gol. Urcările sale în atac au pus mari probleme adversarilor”, iar Tomas Diaz împlinea pe 24 aprilie... 24 de ani. La mulți ani, multă sănătate și evoluții cât mai bune în tricoul echipei noastre!

A treia rundă aduce o nouă reîntâlnire cu un stadion care ne poartă noroc, cel din frumosul parc buzoian Crâng. Chindia ratează primele ocazii ale meciului, șuturile lui Cristi Neguț și Vadim Rață de la finalul întâiului sfert de oră fiind prea puţin periculoase pentru a-l învinge pe portarul ieşean Brănescu. Până la pauză, gazdele au spart gheața. Daniel Florea a preluat excelent la 40 de metri de poarta adversă, l-a driblat din preluare pe Răzvan Popa și a finalizat ca un atacant veritabil din marginea careului, lângă stâlpul din dreapta. Poli n-a fost capabilă de replică, iar spre final, minutul 80, același Florea a realizat „dubla”, profitând de o respingere nefericită a goalkeeperului advers la șutul lui Daniel Popa. Grație acestui succes, Chindia și-a consolidat șefia în play-out cu 29 de puncte, fiind la 4 lungimi  distanță de locul secund, ocupat de U.T.A. Poli rămâne „lanterna roșie” a Ligii 1. De asemenea, dâmbovițenii au atins al treilea succes consecutiv în noua fază a campionatului. La capătul jocurilor cu Hermannstadt (2-0), Argeș (1-0) și Iași (2-0), Chindia are parte și de un golaveraj superior (5-0). Haosul patronat de primarul din Iaşi, Mihai Chirica, la Poli continua, iar echipa din Copou se îndrepta încet şi sigur spre Liga 2. Mai mult, la revenirea de la meciul cu Chindia, de la Buzău, autocarul Politehnicii a fost vandalizat la câteva ore după ce ex-președintele Ciprian Paraschiv declara pentru două posturi naționale: „O să vă omoare lumea cu pietre”, făcând referire la antrenorul Nicolo Napoli şi toţi cei care au luat decizia ca Andrei Cristea şi Andreias Calcan să fie excluși din lot. Suporterii au atacat cu bâte, petarde, pumni și picioare autovehiculul, reușind să-i spargă geamurile să provoace mari pagube materiale. Edilul şef Mihai Chirica era inculpat în două dosare de corupție, unul la DNA, în afacerea cumpărării de automobile Skoda, altul la DIICOT, în cazul cedării unui teren către familia unor deținători de presă. Cu astfel de activităţi se ocupa primarul în timpul serviciului, iar când era liber, era agresiv cu Chindia şi Târgoviştea și certat cu istoria şi bunul simţ. Fanii ieşeni care scriau pe reţelele de socializare că „urmează Iaşi în Be şi Chirica în Beci” erau resemnaţi cu situaţia şi conștienți că în ambele cazuri nu se mai putea face nimic. Cine seamănă vânt culege furtună!

A.F.C. CHINDIA TÂRGOVIȘTE – C.S.M. POLITEHNICA IAȘI 2-0 (1-0)
A marcat: DANIEL CONSTANTIN FLOREA, minutele 31 și 80.
A.F.C. CHINDIA: Aioani – Căpuşă, Iacob, Celea, C. Dinu – Cr. Neguţ (min. 85 Cherchez), Raţă, Dulca, D. Dumitraşcu (min. 90+1 Yameogo) – D. Popa (min. 90+1 Berisha), D. Florea (min. 84 M. Costea). Antrenor: Emil Săndoi.
POLI IAȘI: Brănescu – Onea, Popa (min. 53 Flores), Baxevanos, Buşu – Iriondo, Acosta – Mensah, Vanzo, Stan (min. 15 Popadiuc) – Duranovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
A arbitrat la centru Iulian Dima (Bucureşti), ajutat la cele două linii de Adrian Popescu (Craiova) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi). Observatori: Costin Ioan Toma (Piatra Neamţ) – C.C.A. și Marcel Vasile (Bucureşti) – L.P.F.



Cât priveşte fotbalul judeţean dâmboviţean, acesta nu s-a reluat în aprilie 2021 şi nici în luna mai. Protocolul medical a fost modificat astfel încât campionatele judeţene de fotbal să fie reluate, fiind permisă şi testarea rapidă, dar perspectiva era sumbră. Competiţia pentru desemnarea echipei care să reprezinte judeţul la barajul de promovare în Liga a III-a nu s-a desfăşurat deoarece nu s-au găsit patru echipe care să se înscrie. Un singur club, Străjerii Târgovişte, echipa patronului în al cărui staff administrativ erau Ionel Pitaru şi Bogdan Marius-Amerknu şi-a anunţat disponibilitatea de a participa, iar ediţia de campionat 2021-2022 rămânea şi ea sub semnul întrebării. Erau cheltuieli importante şi în cazul testărilor rapide, care se repetau la fiecare şapte zile şi cu siguranţă urmau să fie cazuri şi în fotbalul dâmboviţean, în care echipele să renunţe să mai participe în competiţii din cauza problemelor financiare. A.J.F. dorea, dar soluţia redeschiderii competiţiilor era la echipe. Ele plăteau, sumele erau mari şi entuziasmul de altă dată al fotbalului de la sate se topise în pandemie.
Să mai consemnez că Nicolae Croitoru, preşedintele Comisiei Tehnice din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dâmboviţa, era printre cei 18 absolvenţi ai Licenţei UEFAPRO, generaţia 2019-2020, o pleiadă de antrenori în care erau şi Mirel Rădoi şi Adrian Mutu, antrenorii echipei naţionale de seniori a României şi al celei U21, Laszlo Balint, Florin Bratu, Octavian Chihaia, Nicolae Constantin, Costin Curelea, Răzvan Erimia, Irina Giurgiu, Dorin Goian, Nicolae Grigore, Marius Măldărăşanu, Valentin Negru, Daniel Sima, Valentin Suciu, Dinu Todoran şi Cristian Todea. Nicu Croitoru era cel care antrena în acel moment echipa de liga a 3-a, F.C. Pucioasa, pe care o resuscitase la timp, după ce la un moment dat părea că se va retrage din sistemul divizionar. Întrebarea era, cum s-ar fi scris istoria dacă profesorul, împreună cu secundul său Sică Bârdeș ar fi promovat în prima ligă cu Chindia în vara anului 2019, după barajul pierdut la loviturile de departajare cu cei de la Voluntari? Cum ar fi fost cariera lui Nicu Croitoru, cu sau fără licenţă, în condiţiile în care antrenorii Marius Croitoru de la Botoşani şi Ilie Poenaru de la Clinceni reuşiseră să-şi ducă echipele în play-off de Liga I, iar colegii lui de generaţie Laszlo Balint şi Valentin Suciu aveau promovări în A cu U.T.A. şi Sepsi şi apoi alte rezultate foarte bune, primul cu Aradul, al doilea cu Csiksereda, dusă în play-off de B, ambii fără patalamaua minune? 


Revenim la meciul de „acasă”, din Crângul Buzăului, cu Astra Giurgiu, o contracandidată a noastră la
locul de cupă europeană. Partida a început cu o fază la care Chindia a cerut penalty, în minutul 9, dar Cristian Neguț a primit cartonaș galben pentru simulare. Oaspeţii au irosit cea mai mare ocazie prin Vali Gheorghe, care a rămas singur cu poarta goală după o gafă a portarului Aioani, dar giurgiuveanul a alunecat şi goalkeeperul nostru a intervenit în extremis, reparându-şi greşeala. Astriștii au mai ratat apoi prin Balaure și acelaşi Vali Gheorghe, dar Marian cel din a noastră poartă a fost din ce în ce mai sigur la post de fiecare dată. Noul intrat Yameogo şutează frumos şi Lazăr respinge mingea, iar balonul trimis de Denis Dumitrașcu este deviat în bară. În final, Astra putea să dea lovitura, dar Chindia - Astra se încheie 0-0 şi trupa lui Săndoi avea 4 meciuri fără gol primit, în timp ce băieţii din Giurgiu aveau tot atâtea partide fără victorie. A fost o nouă confruntare între foştii colegi de echipă de la Craiova ultimului titlu de campioană al Craiovei, Emil Săndoi şi Eugen Neagoe, încheiată nedecis, cu precizarea că antrenorul Târgoviștei a fost pe bancă, în timp ce tehnicianul oaspeţilor a fost în tribună, după o suspendare de două etape primită după ce a fost eliminat de arbitru la meciul anterior, unu cu mare scandal, Astra – F.C. Argeş 0-1. Un punct bun pe care băieţii l-au dedicat colegului lor Denis Dumitrașcu, fostului căpitan al echipei, Dragoș Pătru, devenit delegat al A.F.C. Chindia și kinetoterapeutului Alin Draga care, toţi trei, își serbau în 28 aprilie ziua de naștere. Paul Iacob, folosit în faza a doua a competiţiei ca fundaş central, a fost ales în echipa etapei a patra de către LPF, iar Chindia bifa practic o premieră şi anume, dintre echipele care au evoluat pe durata celor șase sezoane de play-out, era singura formaţie care nu a primit gol în primele patru runde. 

A.F.C. CHINDIA TÂRGOVIȘTE - ASTRA GIURGIU 0-0
A.F.C. CHINDIA: Aioani - Căpuşă, Iacob, Celea, C. Dinu - Cr. Neguţ (min. 74 Yameogo), Raţă, Dulca, D. Dumitraşcu - D. Popa (min. 90+1 Kocic), D. Florea (min. 74 Berisha). Antrenor: Emil Săndoi.
ASTRA: Lazar – Hugo Sousa (min. 17 Raspopovic), Graovac, Găman, David Bruno – Canadija (min. 83 Krpic), Crepulja, G. Şerban (min. 15 Balaure) – Merloi (min. 63 Stahl), V. Gheorghe, Wutrich (min. 64 Boe Kane). Antrenor: Eugen Neagoe.
A arbitrat la centru Marian Barbu (Făgăraş), ajutat la cele două linii de Octavian Şovre (Satu Mare) și Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti). Rezervă: Cătălin Popa (Piteşti). Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca) – C.C.A. și Romulus Chihaia (Bucureşti) – L.P.F.


Ultima rundă a Ligii a 3-a, ediția 2020-2021, a adus înfrângeri pentru echipele dâmboviţene. Flacăra Moreni, antrenată de Gabi Paraschiv, a fost învinsă de C.S.M. Alexandria, scor 7-0 (4-0), iar F.C. Pucioasa, pregătită de Nicu Croitoru, a cedat cu 5-3 la Bascov, după ce au condus cu 2-0, golurile celor de sub Patrana fiind marcate de Crinel Stoica, min. 30, Alin Nisipeanu, min. 35, Alexandru Neacşu, min. 80. Era greu de crezut că în situaţia financiară în care erau primăriile din cele două oraşe din Dâmboviţa, echipele puteau viza şi visa să acceadă în eşalonul superior într-un viitor foarte apropiat, era o mare performanţă că formaţiile reuşiseră să încheie campionatul, fără neprezentări sau alte incidente. Din serie, Vedița Coloneşti şi ACSO Filiaşi urmau să susțină baraje pentru promovarea în Liga a 2-a. Noutatea din finalul competiţiei era că nici o echipă nu mai retrograda. 

Clasament Liga a 3-a, Seria a VI-a, ediția 2020-2021

  1. Vedița Colonești         18 11 4   3 36 – 16 37
  2. ACSO Filiași                 18 11 2   5 35 – 17 35
  3. Sporting Roșiori         18 9 4   5 28 – 20 31
  4. C.S.M. Alexandria             18 8 6   4 31 – 17 30
  5. Unirea Bascov             18 9 3   6 33 – 25 30
  6. FC Pucioasa                 18 7 7   4 26 – 21 28
  7. Flacăra Moreni             18 5 7   6 25 – 31  22
  8. Petrolul Potcoava         18 4 6   8 18 – 32 18
  9. Universitatea Craiova 2     18 2 3 13 28 – 40   9
10. Academica Clinceni 2         18 2 2 14 14 – 55   8

Meciul de la Arad cu U.T.A. era prilej de revanşă după ce în campionatul regular, băieţii antrenorului Balint ne-au învins cu 1-0 pe terenul lor şi ne-au egalat în ultimul minut la partida noastă jucată „acasă”, la Buftea. Gazdele erau după o înfrângere cu 4-1 la Piteşti, iar prestațiie modeste din meciul cu F.C. Argeș i-au trimis în decor pe Shlyakov și Hora, fostul echipier al târgoviștenilor Alexandru Benga nu era nici măcar pe banca de rezerve, dar erau titulari Denis Rusu şi Erico, cei care, prin golurile lor din meciurile cu Chindia, aduceau 4 puncte din 6 în ultimele două meciuri directe oficiale. Noi jucăm fără cinci fotbalişti de bază, Popa, Florea, Căpuşă, Rață şi Cornel Dinu, iar întâlnirea de pe noul stadion „Francisc Neuman” a început cu o dominare sterilă a „roș-albilor” şi o contră rapidă a târgoviştenilor, cu Yameogo care a pătruns în careu din stânga, a tras spre colțul lung, dar Erico a pus brațul. Ai noştri au cerut penalty. Ei au cerut, ei au auzit, căci arbitrul Feșnic a lăsat jocul să continue. Următoarea șansă de gol o au tot târgoviştenii prin același Franck Blaise Yameogo, zis şi Gogu Iameogu. Acesta centrează din dreapta şi Paul Iacob reia pe lângă, de la colțul scurt. În minutul 44, portarul Marian Aioani respinge șutul de la 35 de metri al lui Adi Petre, direct din lovitură liberă. 
După o oră de joc, Shlyakov și Hora sunt trimişi pe teren ca să mai salveze ce se mai putea salva, iar Emil Săndoi decide să-şi trimită pe teren golgeterii Dani Popa și Daniel Florea. După doar două minute, Gică Fentă îi aşează balonul lui Paul Iacob care, de la 18 metri, şutează cu efect, imparabil, la vinclul porții tizului său, Iacob Florin, portarul gazdelor fiind prins ușor în față. În minutul 79, Vorobjovas a centrat din dreapta, mingea a fost deviată, iar Aioani a respins cu greu în transversală, dar nici Erico și nici Ilie nu au fost pe fază să reia în plasă, iar în ultimul minut de joc, U.T.A. e din nou la finalizare, prin Liviu Antal, care reia balonul mult peste poartă, cu capul, la centrarea din stânga a lui Ciprian Rus. Se încheie 0-1 şi entuziasmul târgoviştean în rândul jucătorilor, antrenorilor, staffului administrativ şi al suporterilor era în creştere, la cote din ce în ce mai înalte. U.T.A., cu al lor Hora, era de Paște în hora retrogradării, Chindia juca dansul de societate pentru loc de baraj pentru Conference League.




U.T.A. ARAD - A.F.C. CHINDIA TÂRGOVIȘTE 0-1 (0-0)
A marcat: PAUL IACOB, min. 62.
U.T.A.: Fl. Iacob – Peteleu (min. 61 Shlyakov), Erico, Fl. Ilie, Roumpoulakou – Albu (min. 87 C. Rus), Vorobjovas - Ad. Petre (min. 60 Hora), Roger, D. Rusu (min. 87 Miculescu) – Voinea (min. 60 L. Antal). Antrenor: Laszlo Balint.
A.F.C. CHINDIA: Aioani - Martac, Piţian, Celea (min. 74 C. Dinu), Kocic – Cr. Neguţ (min. 82 Raţă), P. Iacob, Dulca, D. Dumitraşcu (min. 82 Căpuşă) – Yameogo (min. 61 D. Popa), Berisha (min. 60 D. Florea). Antrenor: Emil Săndoi.
A arbitrat la centru Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca), ajutat la cele două linii de Mihai Marius Marica (Bistriţa) și Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Florin Mihai Marcu (Oradea). Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) – C.C.A. și Marian Ivan (Braşov) – L.P.F.

Paul Iacob a fost desemnat în echipa etapei a cincea de L.P.F. Casa Liga 1: „Revenit în linia de mijloc, a înscris unul dintre cele mai frumoase goluri din play-out-ul current”. Emil Săndoi a fost desemnat antrenorul rundei, argumentele fiind că „Dâmboviţenii sunt în mare formă! Au câştigat şi la Arad şi s-au distanţat la cinci puncte în fruntea clasamentului. De remarcat faptul că nu au încasat gol, fiind singura echipă din istoria play-out-ului care reuşeşte o asemenea performanţă în primele cinci runde”.

Meciul cu Mediașul de la Buzău se anunţa greu, dar speram într-o victorie. Oricum, retrogradarea directă sau nedorita prezență la barajul pentru rămânerea în Liga I erau depăşite de Chindia, echipa dorea un baraj, dar pe cel pentru Europa. Prima repriză a fost una plictisitoare, pe alocuri lipsită de spectacol. În minutul 28, ai noştri au cerut penalty după un duel între Neguț și Horj, dar Cristi a primit cartonașul galben, arbitrul Lucian Rusandu considerând că a simulat. În minutul 45+1, am avut golul în gheata lui Daniel Florea care a fost de două ori în aceeaşi fază în posesia balonului în careul advers, dar șuturile sale au fost blocate de fundașii Gazului. Echipa lui Emil Săndoi a început mai bine al doilea act, iar Rusandu s-a văzut nevoit să arate spre punctul cu var în minutul 50, după o intervenție neglijentă a nimeni altuia decât tot Horj care a încercat să blocheze centrarea aceluiaşi Neguț pe care l-a faultat clar. Daniel Popa a transformat penalty-ul fără emoții şi deja aveam 1-0. Marian Aioani a blocat apoi şutul lui Ze Manuel, iar în minutul 67 puteam majora avantajul pe tabela de marcaj, dar „veteranul” Pleșca a reținut șutul lui Rață, amortizat de Butean. Ulterior, Aioani acuză o accidentare la coapsa dreaptă, dar la solicitarea băncii tehnice de a-l schimba, a comunicat faptul că poate continua, după ce i s-a aplicat un bandaj. 
În minutul 73 însă, Marian ratează o degajare de la marginea propriului careu. Practic luftează, doar a „bărbierit” balonul care a ajuns la picioarele lui Ricardo Valente, acesta a preluat, l-a evitat pe goalkeeperul nostru şi cu toată opoziţia lui Paul Iacob, aflat şi el în apropiere, a trimis mingea în plasă pentru 1-1. Dinu Moldovan, care împlinise cu o zi înainte 31 de ani, l-a înlocuit la 3 minute după golul încasat pe titularul nostru din poartă, care acuza în continuare dureri. Au mai fost câteva faze la ambele porţi, dar a rămas egalitate până la final de partidă. A fost etapa nefastă pentru primii doi portari ai „naționalei” U21, ambii dâmboviţeni, Marian Aioani fiind rezerva lui Andrei Vlad la lot. Cu 24 de ore înainte de Chindia-Gaz Metan, Vlad gafase în F.C.S.B. – C.F.R. Cluj 1-1, la 1-0 pentru ai săi, în ultimele secunde de joc. Chindia ajungea la 34 de puncte, eram salvaţi matematic de la retrogradare, Mediașul era pe locul al treilea în play-out, cu opt puncte mai puţin decât noi, iar a doua zi, pe 5 mai, Vadim Rață împlinea 28 de... primăveri. La mulţi ani, Răţuşcă Moldovană, ca să-l mai şi alintăm puţin, la mai mare, Chindia! 


A.F.C. CHINDIA TÂRGOVIȘTE - GAZ METAN MEDIAȘ 1-1 (0-0) 
Au marcat: DANIEL POPA, min. 52, din penalty, pentru Chindia, respectiv RICARDO VALENTE, min. 73, pentru Gaz Metan.
A.F.C. CHINDIA: Aioani (min. 76 D. Moldovan) - Căpuşă, Piţian (min. 46 Kocic), Iacob, C. Dinu - Dulca, Raţă - D. Popa, Cr. Neguţ, D. Dumitraşcu - D. Florea (min. 85 Berisha). Antrenor Emil Săndoi.
GAZ METAN: Pleşca - Yuri (min. 46 Baco), Larie, Horj - Butean, Moura, Alceus (min. 70 Pambou), R. Deaconu (min. 70 Chamed), Velisar - P. Costea (min. 25 Ze Manuel), R. Valente (min.78 R. Romeo). Antrenor Mihai Teja.
A arbitrat la centru Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe), ajutat la cele două linii de George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel) și Vlad Bârleanu (Bucureşti). Rezervă: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova). Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) – C.C.A. și Ion Căţoi (Bucureşti) – L.P.F.

Meciul de la Buzău cu Viitorul Constanța din penultima etapă de play-out ne-a adus în mod previzibil prima înfrângere, după unii cauza ar fi oboseala şi suficiența survenită în urma atingerii unui prim obiectiv şi anume evitarea retrogradării, iar alţii spuneau că a fost un blat de toată frumuseţea. Cert este că am jucat fără şase titulari, cu Florea rezervă, lipsiţi de Aioani şi Pițian, ambii cu probleme medicale, dar şi de Dulca, Iacob şi Căpuşă, cei trei împrumutaţi tocmai de la adversari, cu clauză în contract să nu evolueze contra Viitorului. După o primă repriză încheiată cu o remiză albă, oaspeţii au deschis scorul în minutul 55 prin reușita lui Aurelian Chițu, după o acțiune spectaculoasă a lui Radu Boboc, pentru ca în minutul 84, după o degringoladă în careul nostru, Jo Santos reușește să șuteze la poarta lui Dinu Moldovan, mingea e deviată şi intră în plasă, fiind stabilit scorul final, 0-2. 
Ne-am revăzut cu amicii noştri Sebastian Mladen, din primul minut pe teren, Cosmin Matei şi chiar cu portarul Cătălin Căbuz, toţi prieteni ai Târgoviștei, dar mai ales cu internaţionalul Gheorghe Popescu, unul dintre creatorii Noii Chindii, şef al clubului Viitorul la ora meciului. O anecdotă care circula spunea că lui Gică, simpaticul cumnat al celuilalt Gică, Hagi, i s-ar fi arătat în vis prin 2010 o vrăjitoare care i-ar fi spus să înfiinţeze un club de fotbal la Târgovişte, iar la întrebarea lui „De ce?”, aceasta să-i fi răspuns: „O să vezi peste 10 ani, o să te salvezi de la retrogradare tocmai cu punctele date de Chindia”. Vis sau premoniţie? Sau o fi chiar adevărul...






A.F.C. CHINDIA TÂRGOVIȘTE - VIITORUL CONSTANȚA 0-2 (0-0)
Au marcat: AURELIAN CHIȚU, min. 55 și JO SANTOS, min. 84.
A.F.C. CHINDIA: D. Moldovan - Martac, C. Dinu, Celea, Kocic - Cr. Neguţ (min. 86 Corbu), Raţă, D. Dumitraşcu, A. Şerban (min. 61 D. Florea) - D. Popa, Neicuţescu (min. 77 Atanase). Antrenor Emil Săndoi.
VIITORUL: Cojocaru (min. 86 Căbuz) - R. Grădinaru (min. 56 Pedroso), Mladen, Dobrosavlevici, Boboc - A. Ciobanu, Artean, Grameni (min. 56 Cosmin Matei) - Chiţu, G. Ganea (min. 46 Tsoumou), Jo Santos. Antrenor Cătălin Anghel.
A arbitrat la centru Radu Petrescu (Bucureşti), ajutat la cele două linii de Octavian Şovre (Satu Mare) și Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti). Rezervă: Iulian Dima (Bucureşti). Observatori: Sorin Boca (Iaşi) – C.C.A. și Iuliuss Nemţeanu (Ghermăneşti/Ilfov) – L.P.F.

Să consemnăm primele minute în actuala ediţie de campionat ale lui   Laurenţiu Corbu, mult timp accidentat şi revenit după o dificilă recuperare, cel care în 10 mai împlinea 27 de ani, iar o zi mai târziu Mario Dulca aniversa 22 de ani. Primul care deschisese seria felicitărilor fusese coordonatorul Centrului de Copii și Juniori al clubului nostru, fostul jucător al Micului Ajax, Irinel Voicu, care pe 9 mai a marcat 44 de ani. La mulți ani tuturor, sănătate și multe realizări! Doar la Chindia, în Liga 1!


Evenimentul serii a fost la Târgovişte, unde, chiar în timpul partidei Chindia-Viitorul, s-a aprins pentru prima dată nocturna stadionului „Eugen Popescu”. E adevărat, doar cu un stâlp din patru, cel dinspre Poarta Vânătorilor, ceea ce a dat apă la moară unui şuvoi de laude, dar şi a unor ironii, gen „Frumoasă lumânare/Frumoasă vânzare”, „S-a aprins un bec, mai avem trei”, „Am montat abajurul, s-a montat veioza” și „S-a făcut lumină în sat, azi am pus-o de un blat”. „Au fost făcute primele probe la nocturna stadionului Eugen Popescu și a fost aprins unul dintre stâlpii instalației. Cei 4 stâlpi ai instalației, complet echipați, din care 3 cu o înălțime de 36 de metri și unul cu înălțimea de 30 de metri, în zona Casei Armatei, sunt ridicați pe poziția finală, însă în absența a încă unui branșament final la rețeaua de energie electrică, nu au putut fi aprinși concomitent. Chiar și în aceste condiții, efectul a fost unul spectaculos!” declara la conferinţa de presă ad-hoc, desfăşurată chiar pe gazon, primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan. Edilul şef a mai precizat că urmează să fie montată copertina, în fapt acoperișul tribunei 1, iar după lucrările de impermeabilizare a tribunei vechi vor fi așezate și montate scaunele. Gazonul era perfect, cu instalațiile de dezghețare, aspersie și de încălzire în stare de funcţionare, prilej pentru reprezentanții Primăriei Târgoviște de a încerca să convingă Federația Română de Fotbal să ofere o omologare provizorie a stadionului, în ultima parte a anului, pentru ca, în sfârşit, după aproape doi ani şi jumătate, Chindia să susțină meciurile de acasă... acasă. 










Peste stradă de stadion, la Curtea Domnească, erau şi acolo lucrări de reabilitare, un proiect în valoare de aproximativ 13 milioane de lei, fonduri europene, ce va fi implementat de Consiliul Județean Dâmbovița, după ce cu un deceniu în urmă, în perioada 2011-2012, au mai fost înfăptuite astfel de lucrări, tot cu fonduri europene, aproximativ 3,5 milioane de euro, dar alte obiective. În 2021, se intențioa valorificarea durabilă a Ansamblului Monumental „Curtea Domnească” prin conservarea și protejarea obiectivelor istorice: ruinele bisericii-paraclis, Turnul Chindiei, Biserica Domnească Mică „Sf. Vineri” și Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului”. Se lucra atât la interior, cât şi la exterior, pentru că Turnul avea nevoie de consolidare, de refacere a acelui trunchi de piramidă pe care îl putem vedea la baza lui, acele blocuri de piatră. De asemenea, la interior se remediau toate tencuielile și se executau proiectele suplimentare pe platforma exterioară, sus, pentru protecţia vizitatorilor, de asemenea, erau lucrări de preluare a apei pluviale şi de reclădire a zidăriei la exterior, acolo unde erau probleme. Turnul Chindiei era un monument emblematic pentru români şi pentru istoria noastră, ridicat la jumătatea secolului XV-lea, cel mai probabil construcţia a început în timpul domniei lui Vlad Dracu şi mai apoi continuată de fiul său, Vlad Ţepeş. Turnul a fost ridicat cu două scopuri militare, de observaţie, de sus se puteau vedea împrejurimile până la munţii Bucegi şi spre câmpie şi era şi o construcţie de apărare. Autorităţile judeţene dădeau asigurări că după finalizarea proiectului, preţurile de vizitare nu vor creşte, pentru ca toţi să aibă acces la istorie şi la cultură. 



Să remarcăm că echipa C.S.Ș.-C.S.M. Târgoviște a devenit vicecampioană națională la baschet feminin U20, după un turneu final desfășurat în Sala „Ioan Valerian”. Echipa antrenată de Larisa Toma și Marian Enache-Sârbu a terminat pe locul 2, după ultimele succese, 76-72 cu C.S.U. Brașov și 67-65 cu C.S.M. Alexandria, ultima devenind campioană. Medaliile de bronz au ajuns la C.S.U. Brașov, în timp ce A.C.S. Champions București a terminat pe 4. Tehnicienii le-au folosit pe parcursul campionatului pe Evelyna Petrof, Iulia Manole, Elena Iancu, Anisia Croitoru, Carmen Neacșu, Diana Ignat, Cristina Bobe, Alexandra Bârlog, Elena Nedelea și Anelise Bârlog. Echipa de senioare a C.S.M. Târgoviște a terminat campionatul pe locul 5, din 12 competitoare, iar titlul național a ajuns încă o dată la Sepsi Sf. Gheorghe.


Înainte de ultima etapă din play-out şi de importantul baraj pentru un loc în Europa, apar în presă încercările de destabilizare a echipei, „campioana” fiind DigiSport: că Andrei Pițian a semnat deja un contract cu F.C. Argeș, iar Daniel Celea, la final de contract cu Chindia, are oferte de la Astra Giurgiu, U Craiova 1948, U.T.A. Arad şi formația din Israel Kyriat Shmona, că celor trei de la Viitorul Constanța, Paul Iacob, Tiberiu Căpușă, Marco Dulca le-a expirat împrumutul și pleacă, iar Denis Dumitrașcu ajunge la Gaz Metan Mediaș, că Daniel Popa se află la final de contract și ne-ar putea părăsi, iar Marian Aioani, deși era sub contract cu formația noastră, avea şi el gânduri de ducă... Domnii digisportiști scriau despre situaţii ştiute până şi de suporteri, care nu speriau pe nimeni şi nu destabilizau clubul, fără a aduce haosul. Nici pe departe, se băga doar băţul prin gard, doar-doar putea să iasă de un scandal. Ziariştii sportivi habar nu aveau însă de singura plecare certă de la Chindia şi cea mai importantă. 

După mai bine de 40 de ani în slujba muncii, dintre care opt la clubul târgoviştean, „omul cu cifrele”, contabilul Constantin Dumea se transferase... la pensie! Conducerea Chindiei, foşti şi actuali jucători şi antrenori i-au mulţumit pe site-ul oficial pentru activitatea depusă, care, prin echilibru financiar, fără insolvență şi faliment, a contribuit substanţial la promovările din a treia ligă în cea de a doua şi la accederea în elită şi rezultatele foarte bune din prima divizie care în vara anului 2021 puteau duce Târgoviştea în cupele europene! Digisport, aceasta era singura plecare sigură din club, restul erau ipoteze de lucru şi de negociere pentru jucători şi cluburi, dar voi iubiţi atât de mult can-canul încât nu mai contează adevărul!






Vine vestea excelentă pentru fanii Chindiei Târgoviște, că antrenorul Emil Săndoi va continua pe banca tehnică a roș-albaștrilor, anunțul aparținând președintelui clubului târgoviștean, Marcel Ghergu, în cadrul emisiunii „Riposta pe net” a lui Marius Dumitrache. Săndoi va fi secondat de Valentin Năstase și de Dumitru Hotoboc, antrenor cu portarii.

18 mai 2021, în ziua în care se împlineau 25 de ani de la promovarea Micului Ajax în liga I, jucătorii, antrenorii şi întreg staff-ul tehnic şi administrativ al Chindiei s-au întâlnit cu autorităţile. S-au spus vobe frumoase, s-au realizat fotografii și s-a filmat pe stadionul cu nocturnă, iar primarul Daniel Cristian Stan şi șeful Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, au reiterat sprijinul financiar al echipei de fotbal, liderul din competiția de play-out. „Ne-au lipsit meciurile văzute din tribune, ne-a lipsit atmosfera creată de fanii echipei târgoviștene. Nu a fost un sezon ușor! Am avut meciuri în care am jucat de la egal la egal cu granzii Ligii 1, am văzut super goluri marcate de băieții lui Săndoi. Am fost mai uniți ca niciodată, iar acest lucru s-a observat cel mai bine pe teren. Pentru viitorul sezon de Liga I, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, asigur fanii, jucătorii și staff-ul echipei că instituția pe care o conduc va rămâne principalul finanțator al Chindiei Târgoviște. Alături de Primăria Târgoviște, vom face totul pentru ca echipa să aibă un parcurs fără probleme în Liga I. De asemenea, sunt convins că la finalul viitorului sezon, vom putea sărbători cu suporterii noștri încă un an pe prima scenă a fotbalului național. Felicitări!” a declarat Corneliu Ștefan. Edilul-șef al urbei, Daniel Cristian Stan, a precizat cu claritate: „I-am asigurat pe jucători și pe antrenori că noi, autoritățile orașului și ale județului, vom rămâne alături de cea mai iubită echipă din județ, iar Primăria Târgoviște va asigura echipei noastre una dintre cele mai cochete arene fotbalistice din România!”




Bravo pentru jucătorii Marian Aioani, Dinu Moldovan, Rareş Pop, Mădălin Martac, Adrian Ioniţă, Cornel Dinu, Andrei Pițian, Milan Kocic, Florinel Mitrea, Laurenţiu Corbu, Bourama Fomba, Denis Dumitrașcu, Daniel Celea, Tiberiu Căpuşă, Andrei Şerban, Marco Dulca, Tomas Diaz, Cosmin Atanase, Vadim Rață, Paul Iacob, Franck Yameogo, Valmir Berisha, Mihai Neicuțescu, Daniel Constantin Florea, Cristian Cherchez, Daniel Popa, Cristian Neguț, Mihai Costea, Marcel Ghergu, Ciprian Iugulescu, bravo pentru antrenorii Emil Săndoi, Valentin Năstase, Dumitru Hotoboc şi medicul Lucian Chețan, bravo pentru Cristian Sandu, Alin Draga, Victor Stan, Ionuț Marin, Dragoş Pătru, Irinel Constantin Voicu, Răzvan Toboșaru și Vasile Bârdeș. Ultimii trei erau în lot la „Micul Ajax” la promovarea în prima ligă din 1996, iar Tobi și Sică erau pe acelaşi teren şi pe 18 mai 1996, marcând două din cele trei goluri în meciul în care Târgoviştea învingea Dacia Unirea Brăila, prima reușită aparținându-i lui Adrian Bogoi. A fost 3-0 sub Turn și echipa urca pe prima scenă a fotbalului românesc unde a jucat două sezoane în Liga I (1996-1997 și 1997-1998). După un sfert de secol de la performanță, vă prezint câteva fotografii din arhiva Gazetei Sporturilor, autor Aurel Neagu.








Ultima etapă a dus paşii fotbaliştilor Chindiei spre şoseaua Ştefan cel Mare, unde a întâlnit Dinamo, în ziua în care Marian Vătavu, fostul jucător al echipei noastre, în prezent antrenor la Centrul de Copii și Juniori al clubului, împlinea 39 de ani. Poate ar fi meritat să joace câteva minute la Bucureşti, pentru a marca oficial şi sărbători retragerea din activitatea fotbalistică, gândiţi-vă că Hoban, la aceeaşi vârstă, a ieşit din nou campion cu C.F.R. Cluj jucând destul de des, ori de câte ori a fost nevoie de el. Poate în campionatul viitor VA FI TIMP UN MINUT ŞI PENTRU VĂTAVU. Stimulaţi de prezenţa a peste 1000 de fani în incinta stadionului şi pe clădirile din jur, „câinii” au început în forță disputa, având în primele 20 de minute două mari oportunități de a marca prin Andreas Mihaiu, dornic de răzbunare pe Chindia. Cu șapte minute înainte de pauză, Chindia ar fi meritat un penalty după un gest dur al lui Albentosa, în propriul careu, asupra lui Pițian, dar arbitrul nu a acordat nimic. Lipsa de concentrare de la finalizare a „patrupezilor” era şi un efect al faptului că păreau atenți și la rezultatele din meciurile F.C. Voluntari – U.T.A., Hermannstadt – F.C. Argeş şi Viitorul Constanța - Astra Giurgiu, disputate la aceeaşi oră, 18.30. Portarul nostru, Dinu Moldovan, a apărat bine la toate fazele de atac ale gazdelor, Daniel Popa şi Daniel Florea au ratat şi ei deschiderea scorului, iar întâlnirea s-a îndreptat spre remiză albă, tocmai bună pentru dinamoviştii care au evitat astfel retrogradarea directă şi barajul pentru menţinere în Liga I, ba cu puţin noroc, puteau juca împotriva noastră în disputa pentru prezenţa în Europa. Numai că, în ultimele secunde ale partidei Viitorul-Astra, dobrogenii au marcat prin Aurelian Chițu şi au prins în extremis posibilitatea de a juca din nou meciuri internaţionale, evident dacă vor învinge Târgoviştea și, evident, echipa din play-off. 

Paul Iacob a fost nominalizat în echipa etapei a 9-a a play-off-ului/play-out-ului Ligii I, anunțată de Liga Profesionistă de Fotbal, cu argumentaţia: „A avut o nouă evoluţie consistentă, dovedind şi în meciul cu Dinamo că împrumutul la Chindia a fost o mutare benefică pentru jucător şi târgovişteni”.Cu o etapă înainte de final, C.F.R. Cluj a devenit campioana României pentru a patra oară consecutiv, Astra și Poli Iași au retrogradat direct, iar Voluntari și Hermannstadt vor evolua în barajul pentru menținere contra echipelor de pe locul 4, respectiv 3 din Liga a 2-a. După remiza cu Dinamo, Chindia a încheiat pe primul loc în play-out, cu 36 de puncte acumulate, pe poziţia a şaptea în clasamentul general, egalând performanța C.S. Târgovişte din ediţia 1978-1979.








DINAMO BUCUREȘTI - A.F.C. CHINDIA TÂRGOVIȘTE 0-0
DINAMO: Eșanu – Bejan, Puljic, Albentosa – Sorescu, V. Achim (min. 89 Fabbrini), Anton, J. Gol, St. Filip – Mihaiu (min. 46 Morsay), Nemec. Antrenor: Dusan Uhrin Jr.
A.F.C. CHINDIA: D. Moldovan – Căpușă, Pițian, Iacob, C. Dinu – Cr. Neguț, Rață (min. 76 Neicuțescu), Dulca, D. Dumitrașcu – D. Popa, D. Florea (min. 76 Fomba). Antrenor: Emil Săndoi.
A arbitrat la centru Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi), ajutat la cele două linii de Valentin Avram (Bucureşti) și Daniel Mitruţi (Craiova); Rezervă: Andrei Antonie (Bucureşti). Observatori: Cornel Sorescu (Piteşti) – C.C.A. și Constantin Stătescu (Bucureşti) – L.P.F.


Meciul din şoseaua Ştefan cel Mare a prilejuit reîntâlnirea lui Dani Popa şi Neicuțescu cu foştii colegi dinamovişti şi suporterii acestora, dar şi revederea noastră cu Andreas Mihaiu, fostul jucător al Chindiei la promovarea în Liga I din 2019, cel care ratase cu câteva zile în urmă, de două ori, un penalty de departajare, situaţie care a pus Dinamo în situaţia de a rata finala Cupei României. 
Retrăiam momentul comic din 2 decembrie 1981 de la Piteşti, din meciul F.C. Olt – C.S. Târgovişte, disputat în 16-mile aceleiași competiţii, când jucătorul Dan Ionaşcu de la Scorniceşti a ratat de trei ori de la punctul cu var. Echipa noastră, antrenată de Emeric Jenei, era lipsită de aportul lui Nicolae Dobrin, care tocmai plecase la F.C. Argeş şi era în tribuna stadionului din Trivale. Reușita lui Iamandi, din penalty, din timpul regulamentar, a fost anulată de arbitrul Venus Ciocâlteu din cauză că atacantul se oprise în drumul spre minge. A fost o eroare, pentru că execuția ar fi trebuit repetată, dar „centralul” din Craiova a decis repunerea balonului din 6 metri. Pentru a-și răscumpăra eroarea, Ciocâlteu a făcut circ la loviturile de departajare. Onuțan a ratat, Rotaru a ratat, numai că arbitrul a decis repetarea din cauză că portarul Voinea se mișca în poartă, și a înscris ulterior. Petre Petre a ratat, iar Ionașcu a irosit trei penalty-uri. Toate se repetaseră, vezi, Doamne, că goalkeeperul se mișcase înainte de șut! Halucinantul meci în care eroul a fost Voinea, coleg la juniori chiar cu Duckadam, s-a încheiat cu victoria Târgoviștei... „Portarul lor, unul înalt, cu plete, Gică Voinea a făcut meciul vieții. Ne-a hipnotizat pe toți. Deci ajung eu să bat. Trag în dreapta, Voinea scoate. Arbitrul dictează repetarea, se mișcase portarul, ca polonezul ăla de la Liverpool. Pe vremea aia nu era voie. Dau în stânga acum, Voinea ghicește. Se repetă iar! Zic să schimb, tot cu dreapta. Și Voinea apără iar!” După ultima ispravă, antrenorul oltenilor, mucalitul Florin Halagian, i-a spus centralului craiovean Venus Ciocâlteu să nu mai repete lovitura. Arbitrul era disperat de ce îl aştepta pentru eroarea din timpul regulamentar de joc, era epoca Nicolae Ceauşescu şi echipa din localitatea natală a acestuia. „Lasă-l, domle, că ăsta bate până mâine dimineaţă şi tot nu dă gol!” Aşa şi cu al nostru fost echipier Mihaiu, senzaţia din meciul decisiv cu Astra Giurgiu a fost că şi dacă ar fi tras şi a treia, a patra sau a cincea oară, nu mai reuşea să înscrie. Până a doua zi! Comedie ca-n filmele cu Stan şi Bran, Charlie Chaplin, Louis de Funes şi Toma Caragiu!


Şi apropo de Caragiu şi de filme, dar şi de fotbal, meciul cu Dinamo a prilejuit întâlnirea neaşteptată cu fostul internaţional, observator şi vicepreşedinte al L.P.F. Alexandru Boc, o mare vedetă la vremea ei, deseori prezent şi pe stadionul din Târgovişte. El chiar a primit propunerea de a debuta în cinema şi a răspuns afirmativ: „Aveam 23 de ani şi am filmat timp de o lună pentru pelicula «Castele de nisip» a lui Iulian Mihu, care pe piaţă a apărut sub titlul «Nu filmăm să ne amuzăm». Am fost coleg pe platourile de filmare cu Toma Caragiu, Gheorghe Dinică, Jean Constantin şi Jean Georgescu, cu actriţele Violeta Andrei, soţia celui de-al doilea om în stat după Nicolae Ceauşescu, Ştefan Andrei, Flavia Buref, Gina Patrichi şi Aimee Iacobescu, aceasta mă tot bătea la cap că vrea să se mărite cu mine. Partenera mea în film a fost cântăreaţa Angela Stoenescu”, mărturisea fotbalistul-actor prin anul 2017, la o emisiune de la DigiSport. Era primul film românesc în care un fotbalist, și unul de renume, era invitat să joace alături de mari actori.






Mărturisirile lui Sandu Boc continua: „La secvenţa în care Toma Caragiu mă primeşte la restaurant pe mine şi pe Angela şi zice «Și acum ce fac, că am terminat cu engleza», eu trebuia să pronunț toate cuvintele pe care le știam în aceeaşi limbă engleză, fără să fac pauză. Îmi amintesc că aveam discuții la masă în care le ziceam actorilor că am venit să le demonstrez că ce fac ei, fac și eu, dar nu și invers. Îmi aduc aminte, am luat 25000 de lei din film și am cheltuit 30000 de lei! Am stat o lună și jumătate la mare, se terminase și pauza competițională și eu tot nu mă întorceam. Cei de la Rapid au făcut niște demersuri până au ajuns la Comitetul Central să oprească filmările și au primit răspuns că nu se pot opri filmările că s-au plătit undeva pe la un miliard și jumătate. Și până la urmă am ajuns la Craiova, cei de la Rapid îmi tot transmiteau să mă duc doar să mă treacă pe foaia de joc, eu eram la studioul Buftea cu postsincronul filmului. La Craiova când am ajuns, a fost minunat, stadionul plin, am luat campionatul atunci, în detrimentul lui Dinamo”. 224 de meciuri și 12 goluri a înscris Sandu Boc în Liga 1, a jucat 22 de partide în cupele europene, cu 6 selecții în naționala României şi 2 titluri de campion al României, cu Petrolul și Universitatea Craiova şi Cupa României, câştigată cu Rapid. Atât cu Mihaiu şi penalty-urile de departajare ratate incredibil şi fotbalul şi filmele din anii 70-80, toate prilejuite de disputa Dinamo-Chindia din ultima etapă de play-out a ediţiei 2020-2021 de Liga I!

Trei dintre jucătorii echipei noastre au fost convocați la loturile naționale ale României pentru acțiunile din luna iunie: Tiberiu Căpușă va face parte din lotul reprezentativei de seniori, care va susține două jocuri amicale, cu Georgia, 2 iunie și Anglia, 6 iunie. Marian Aioani și Marco Dulca au fost convocați la selecționata U23, pentru turneul preolimpic de la Marbella, Spania, 31 mai - 9 iunie, în care tricolorii vor susține două meciuri de pregătire, cu Mexic, 5 iunie și Australia, 8 iunie. Pentru Tibi Căpușă, băiatul fostului fotbalist divizionar A, Giani Căpușă, era momentul debutului în echipa de seniori a țării noastre. 
Hai România și mult succes băieților noștri!


Înainte de barajul pentru Conference League, împotriva Viitorului, antrenorul Chindiei, Emil  Săndoi, s-a declarat nemulţumit de faptul că nu va putea folosi 3 oameni de bază care erau împrumutaţi chiar de la constănţenii care au terminat pe locul 4 în play-out, dar aveau cale liberă la disputa de care pe care deoarece U.T.A. și Gaz Metan Mediaş nu aveau licență pentru cupele europene. Cei trei fotbaliști importanți erau Iacob, Căpușă și Dulca. Săndoi acuza clauza din contracte care îi împiedica pe băieţi să evolueze împotriva formației lui Gică Hagi, dacă nu este achitată o sumă de bani. Antrenorul târgoviștenilor nu a dezvăluit valoarea, dar a precizat că clubul Chindia a refuzat să plătească în sezonul regulat și în play-out. „Sper să putem utiliza şi jucătorii de la Viitorul. Chiar nu ştiu care este situaţia. Mi s-ar părea normal să-i putem folosi. Ar fi trebuit să achităm o sumă ca ei să poată juca şi am preferat să nu-i folosim. Nu e vorba de suma respectivă, dar campionatul s-a încheiat, acum e altceva. Cred că ar trebui lăsaţi să joace” preciza Emil Săndoi. Așa era, Paul Iacob, Tiberiu Căpușă și Marco Dulca nu jucaseră în cele trei partide contra dobrogenilor, două din campionatul regular şi una în play-out, dar clubul Viitorul ne-a transmis că nu vor juca nici în baraj. 

După încercările de a organiza un minicampionat la Liga a 4-a și o ediție a Cupei României la nivel județean, ambele nereușite din cauza faptului că nu s-a atins numărul minim de echipe participante, Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița a reușit să organizeze la sfârşit de luna mai prima competiție de la începutul pandemiei de COVID-19, desfăşurată la Complexul Turistic de Natație Târgoviște. Au participat: Chindia Târgoviște U19, Clubul Sportiv Școlar Târgoviște, Grup Școlar Agricol Nucet și Străjerii Târgoviște 1396. Şeful A.J.F. Dâmbovița, Ciprian Prisăcaru, era convins că va urma şi o nouă ediție de campionat şi spera că protocolul medical va suferi modificări, astfel încât să fie mai accesibil echipelor din fotbalul amator. „Sunt optimist că se vor relua competițiile, sunt optimist că oamenii vor fi deschiși să revină pe teren în competițiile de fotbal amator. Faptul că la fiecare ședință de Comitet Executiv mai afiliem un club nou, faptul că mai avem o activitate în plus, mă face să cred că fotbalul este acolo, nu s-a oprit, așteaptă o scânteie, care o să vină în această vară. Rata de incidență este din ce în ce mai mică și cu toții ne dorim să rămână jos, să putem relua competițiile, iar pentru fotbalul amator să nu mai existe aceste cheltuieli suplimentare. Probabil că cei care vor avea vaccinul făcut nu vor mai fi nevoiți să prezinte și alte documente, vom vedea care vor fi normele. Până atunci, sunt alți pași de făcut, suntem în desfășurare cu Școala de Arbitri, suntem aproape de începutul cursurilor pentru obținerea licenței UEFA C. Vom începe procesul de licențiere pentru participarea în Liga a 4-a, totul este transparent. Dacă cineva nu tratează serios acest aspect, se înșală. Sunt lucruri absolut normale, să ai gard de protecție, cabine, să ai energie electrică, sunt lucruri  pe care le solicităm la nivelul Ligii a 4-a. Cu siguranță că echipele vor face eforturi să le îndeplinească, altfel nu vor primi licența. Va fi o comisie care se va ocupa de acest lucru.
Ne referim și la necesitatea de a avea un antrenor cu minim licența C UEFA, ne referim la infrastructură, sunt lucruri care pot fi îndeplinite ușor. Multe cluburi și-au obținut deja personalitate juridică, pentru că în anul 2019, Comitetul Executiv a luat o decizie, ca din martie 2021, nicio echipă să nu poată participa la Liga a 4-a dacă nu are Certificat de Identitate Sportivă. Prin urmare, absolut toate echipele care vor participa vor fi nevoite să dețină C.I.S., antrenor cu minim licența C UEFA și o bază sportivă care să îndeplinească criterii minime”, a spus Ciprian Prisăcaru, invitatul lui Costin Mihai în cadrul emisiunii „Sport Show”, la Columna TV. Până atunci, să consemnăm primele două meciuri ale ediţiei de debut a Cupei A.J.F. Dâmboviţa.

A.F.C. CHINDIA TÂRGOVIȘTE U19 – GRUP ȘCOLAR AGRICOL NUCET 2-0 (0-0)
Marcatori: IULIAN ZAMFIR, min. 80, din penalty și ROBERT AMUZA, min. 87.
A.F.C. CHINDIA U19: Tudor – Nanciu, D. Brătucu, Amuza, Albu, D. Stan, Zamfir, Fuiorea, B. Brătucu, Căpraru, Lepădatu. Rezerve: Brânzea, Iamandache, Piron, Moraru, M. Andrei, I. Ioniță, A. Marin, Preoteasa. Antrenor: Vasile Bîrdeș.
G.Ș.A. NUCET: Stăncescu – Furtună, Dincă, T. Marin, Costache, Budoiaș, Pană, Rășcanu, M. Ioniță, A. Dumitru, Iorga. Rezerve: Duca, G. Dumitru, Ionică, Istrate, Brutaru, Grigore, Trandafir. Antrenor: Marius Rotaru.

STRĂJERII TÂRGOVIȘTE 1396 – CLUBUL SPORTIV ȘCOLAR TÂRGOVIȘTE 0-2 (0-0)
Marcator: CĂTĂLIN ENE, minutele 55 și 59.
STRĂJERII: Simion – S. Dumitru, Oprișanu, Șerban, Negulescu, R. Bucur, Stoicescu, T. Matei, G. Costache, Thasildarogullari, Voicu. Rezerve: S. Bucur, Penescu, Ciumac, A. Mihai, Zaharia, Furcoi, Nica, G. Marin, Stoica. Antrenor: Florin Anton.
C.S.Ș. TÂRGOVIȘTE: L. Andrei – Zamfirache, Tănase, Petre, Răuță, Cristea, Ene, Enache, Stoican, Dobre, Samoilă. Rezerve: Mocanu, Vamă, Terec, Vintilescu, Pătulea, Iancu, D. Stan. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Finala mică a Cupei a fost adjudecată de Străjerii 1396 Târgoviște după ce a trecut de G.Ș.A. Nucet cu scorul de 6-0. A arbitrat Adrian Dumitru, ajutat la cele două linii de Aron Pitiș şi Bogdan Duțu, observator fiind Ioan Negoescu. În finala mare, primul meci oficial în nocturnă din istoria urbei, C.S.Ș. Târgoviște a învins pe Chindia Târgoviște cu scorul de 1-0. Reușita câștigătoare a întâlnirii a fost semnată de Cătălin Ene, în minutul 51, din penalty. A arbitrat Marius Chițu, ajutat la tuşe de Gabriel Catană şi Ștefan Mincu. Observator Dorel Popa. Prin câștigarea trofeului pus în joc, formația pregătită de Nicu Croitoru a arătat că a fost cea mai în formă echipă din cadrul turneului de fotbal organizat de A.J.F. Dâmbovița. Disputa dintre cele două formații, desfășurată pe terenul sintetic din Complexul Turistic de Natație, a fost urmărită din tribune de aproximativ 200 de spectatori, între care au fost principalul de la Chindia, Emil Săndoi și Dumitru Hotoboc, antrenorul cu portarii, accesul la toate cele patru meciuri ale competiţiei fiind permis doar pe bază de invitație a organizatorilor.
Lotul echipei C.S.Ș. Târgoviște pentru ediția din acest an a Cupei A.J.F. Dâmbovița a cuprins următorii jucători: Leonard Andrei, Andrei Mocanu, Tudor Nițoi, Andrei Budoiu, Renato Tănase, Andrei Vintilescu, Cătălin Ene, Eduard Dobre, Mario Cristea, Mihai Enache, Mihai Pătulea, Gabriel Samoilă, Mihai Vamă, Andrei Iancu, Adrian Terec, Alexandru Petre, Mark Pădurariu, Eduard Stoican, Vlăduț Zamfirache, Andreas Răuță și Daniel Stan.  
O competiţie interesantă, intrată în istorie prin faptul că erau primele dispute fotbalistice oficiale din Dâmboviţa, de la izbucnirea pandemiei şi că s-a jucat în premieră la Târgovişte un meci oficial la lumina reflectoarelor. Întrebarea suporterilor Chindiei era valabilă în continuare: „Când vom vedea și echipa de seniori în nocturnă, pe stadionul Eugen Popescu, într-un meci de Liga I?”




Trei fotografii emblematice pentru prima ediție a competiției Cupa A.J.F. Dâmbovița, prezentată de dâmbovițeanul Octavian Popescu, internaționalul U21 de la F.C.S.B., cel mai bun jucător al turneului, Alexandru Petre și cel mai bun portar, Leonard Andrei, ambii jucători la Clubul Sportiv Școlar Târgoviște.



Moment emoționant cu câteva zile înainte de barajul cu Viitorul, la antrenamentul Chindiei Târgoviște, de la Aninoasa. „Înarmați” cu fumigene, eșarfe, steaguri, tobe și multă voie bună, câteva zeci de suporteri au mers lângă favoriții lor și pe tot parcursul antrenamentului au cântat și aplaudat. Ulterior, clubul Chindia anunța prin comunicat oficial, că jocul cu constănţenii de la Ovidiu se va disputa tot fără spectatori, ca toate partidele desfășurate în pandemie. Decizia clubului era perfect îndreptățită în acel moment, în condițiile în care meciul se disputa tocmai la Buzău, iar ora de start, 20.30, nu este cea mai potrivită pentru cei care ar fi vrut să facă drumul de la Târgoviște.
În plus, protocolul complicat legat de eventualul acces și documentele medicale încurca rău de tot situaţia.  „A.F.C. Chindia Târgoviște anunță că meciul de baraj cu Viitorul, programat joi, 27 mai, ora 20.30 la Buzău, pe stadionul Gloria, se va desfășura în aceleași condiții ca și precedentele disputate de echipa noastră în Liga I. Pentru că protocolul anunțat de curând în scopul revenirii fanilor pe stadioane presupune verificări amănunțite la arena sportivă din Buzău privind condițiile de acces, iar timpul pentru a organiza acest joc cu spectatori este foarte scurt, am luat decizia ca accesul publicului să fie restricționat și la meciul de joi. Ne vom revedea în luna iulie, la primul meci oficial din Liga I, din noul campionat. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm din vară alături de echipa noastră, pe stadioane”.

26 mai 2021, barajul pentru Conference League cu Viitorul Constanța, jucat pe teren propriu, la   Buzău. Intrăm pe teren cu mulţi jucători lipsă, Căpuşă, Iacob, Dulca, Pițian, Neguț, cinci dintre titulari, fără Costea şi Cherchez cu care ne obişnuisem măcar pe banca de rezerve, o situaţie în care, făceam haz de necaz, am fi putut să pătrundem pe gazon şi cu preparatorul fizic, maseurul, kinetoterapeutul, medicul şi ofiţerul de presă. Partida cu constănţenii a fost cu întoarceri de scor și emoții pentru ambele echipe. Băieţii noştri au început în forță meciul şi Daniel Popa a deschis scorul cu un șut de la marginea careului, în minutul 6. După gol, Viitorul a avut posesie, controlând ușor-ușor meciul, fără a avea mari ocazii, dar spre finalul primei reprize, în minutul 38, la un corner, Artean reuşeşte egalarea, trimițând balonul cu capul în poarta lui Aioani. La pauză, pe drumul spre vestiare, Celea se ceartă cu Dani Popa şi la un moment dat se repede chiar să-l pocnească pe atacantul din Pietroşiţa, dar au intervenit coechipierii, astfel că nu s-a ajuns la agresivitate fizică, o scenă suprinsă în direct de toate televiziunile  care au transmis partida.
După pauză, în minutul 49, Viitorul preia conducerea pe tabela de marcaj, când Ely Fernandes şutează din mijlocul careului, mingea loveşte bara și intră din nou în poarta lui Aioani. Elevii lui Emil Săndoi nu renunță la luptă și egalează prin Vadim Rață, care, în minutul 64, şutează de la 20 de metri, mingea fiind deviată în poarta lui Cojocaru de un fundaş al Viitorului. Spre final, când partida se îndrepta spre prelungiri şi ne gândeam cum o să fie la penalty-urile de departajare, Tsoumou a primit o pasă excelentă și stabileşte scorul final. Era minutul 86 şi ne-am prăbuşit, am fi vrut să revenim dar nu mai puteam fizic şi mental şi nu a mai fost nici timp. A fost 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3 şi constănţenii au înfruntat apoi la Sfântu Gheorghe pe Sepsi. Au câștigat cu 1-0  covăsnenii care vor juca în premieră într-o competiție internațională. Noi rămâneam pe locul şapte ca în 1979 şi cu visul că puteam în 2021, ca şi atunci, să ajungem în Europa, dar şi cu scandalul dintre Celea şi Popa, semn că aveam tensiuni interne într-un grup despre care ai noştri fotbalişti ne-au spus tot timpul că e unit...


A.F.C. CHINDIA TÂRGOVIȘTE - VIITORUL CONSTANȚA 2-3 (1-1)
Au marcat: DANIEL POPA, min. 6 și VADIM RAȚĂ, min. 64, pentru Chindia, respectiv ANDREI ARTEAN, min. 38, ELY FERNANDES, min. 50 și JUVHEL TSOUMOU, min. 86, pentru Viitorul.
A.F.C. CHINDIA: Aioani – C. Dinu, Fomba (min. 78 Mitrea), Celea, Kocic (min. 55 Corbu) – Martac (min. 55 Neicuţescu), Raţă, D. Dumitraşcu, A. Şerban (min. 43 Yameogo) – D. Popa, D. Florea. Antrenor: Emil Săndoi.
VIITORUL: Cojocaru – Grădinaru, Mladen, Dobrosavlevici, Marquinhos Pedroso (min. 90 Buta) - Artean, Grameni, Matis (min. 71 Haita) – Chiţu (min. 60 Tsoumou), Ely Fernandes (min. 90 Georgescu), Jo Santos (min. 70 Dussaut). Antrenor: Cătălin Anghel. 
A arbitrat la centru Istvan Kovacs (Carei), ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu (Bucureşti) și Mihai Marica (Bistriţa). Rezervă: Marian Barbu (Făgăraş). Observator:  Irina Mîrţ (Bucureşti) - C.C.A.



Clasament final Liga I, play-off, ediția 2020 – 2021

1. C.F.R. Cluj             10 7 1 2 15-  5 54
2. F.C.S.B.                 10 3 3 4 13-14 45 *
3. C.S. U Craiova             10 3 3 4   9-11 41
4. Sepsi OSK             10 5 2 3 11-  8 40 *
5. Academica Clinceni             10 3 2 5 10-15 33
6. F.C. Botoșani                 10 3 1 6 13-18 31

* A beneficiat de ajustare


Clasament final Liga I, play-out, ediția 2020 – 2021

  1. A.F.C. Chindia Târgoviște     9     4     4     1       7- 3 36 *
  2. Gaz Metan Mediaș             9     4     3     2     15-10 32 *
  3. Viitorul Constanța                 9     5     1     3       9-4 32 *
  4. U.T.A. Arad                 9     4     1     4       7- 9 32 *
  5. F.C. Argeș             9     3     2     4     10- 7 31
  6. Dinamo București                 9     5     2     2     11- 8 31 *
  7. F.C. Voluntari             9     3     3     3       6- 7 28
  8. F.C. Hermannstadt             9     4     1     4       6-9 26
  9. Astra Giurgiu             9     1     2     6       6-12 24
10. Politehnica Iași             9     2     1     6       7-15 20 *

* A beneficiat de ajustare

După încheierea competiției play-out, internaționalii Chindiei au fost convocați la loturi. Vadim Rață a fost titular integralist în amicalul susținut de Republica Moldova cu Turcia, la Paderborn, în Germania. Turcii s-au impus cu 2-0 prin reușitele lui Yilmaz și Under, ambele în repriza secundă. Marian Aioani și Marco Dulca au evoluat în jocurile de pregătire ale naționalei U23, 0-1 cu Mexic şi 1-0 cu Australia, ambele jucate la Marbella, în Spania.
Cel mai important eveniment este că din data de 6 iunie 2021, Târgoviştea mai avea un  internaţional de seniori în reprezentativa României, Tiberiu Ionuț Căpușă, care a debutat în partida amicală cu Anglia, de la Middlesbrough, scor 1-0 pentru gazde. Partida de pe Riverside Stadium a oferit o primă repriză cu ocazii de ambele părți, dar cu un mare plus în favoarea britanicilor. România a fost periculoasă prin Răzvan Marin și Deian Sorescu, în timp ce Anglia a fost foarte aproape de a marca la execuțiile lui Dominic Calvert-Lewin și Jadon Sancho, ambii lovind bara transversală. În partea a doua, Anglia a continuat să dețină inițiativa, deși tricolorii au avut primele două faze la poarta adversă, prin Deian Sorescu și Alexandru Cicâldău, minutul 53, respectiv 54. În minutul 62, Marcus Rashford a reușit o cursă superbă, de 30 de metri, finalizată însă cu șut pe lângă poartă. La doar patru minute, Tiberiu Căpușă, intrat pe gazon de doar câteva zeci de secunde, l-a faultat în careu pe Jach Grealish și centralul portughez Tiago Martins a dictat penalty. De la punctul cu var, Rashford a deschis scorul fără emoții. România a avut șansa egalării în minutul 74, când Alexandru Cicâldău și Andrei Ivan au șutat din interiorul careului la aceeași fază, însă execuțiile au fost respinse de Tyrone Mings, respectiv portarul Sam Johnstone. La doar două minute de șansa mare a României, Anglia a mai obținut o lovitură de la 11 metri, apărată de această dată de Florin Niță, în fața lui Jordan Henderson. Astfel, Anglia a învins România în ultimul test înaintea Campionatului European cu 1-0, obținând prima victorie după mai bine de 50 de ani, de la 1-0 la Mondialul din 1970. Trebuie spus că naționala de seniori juca foarte prost și avea în 2021 mai multe înfrângeri consecutive, nu se calificase la Euro și avea șanse infime să acceadă la Campionatul Mondial din Qatar. 
După portarul Narcis Coman şi extrema dreaptă Florin Grigore, Târgoviştea fotbalistică avea un al treilea internaţional de seniori, Tiberiu Căpuşă, e vorba de jucători „înmatriculaţi” la o echipă din urbe în momentul în care au jucat pentru seniorii tricolori. Aici trebuie amintit şi Vadim Rață din Republica Moldova, cu care fotbalul târgoviştean a mai înregistrat o altă premieră, el fiind întâiul jucător străin internaţional. Vârful de atac Petre Marinescu, recordmanul golgeterilor târgovișteni în prima divizie, avea o selecţie la naţionala B de seniori, iar acelaşi Florin Grigore a jucat și în echipa olimpică a României, unde Noua Chindie putea să îmbunătăţească statistica la Tokio, în vara anului 2021, cu Marian Aioani şi Mario Dulca. Altfel, jucători dâmboviţeni care au jucat în „naţionala mare”, fiind legitimaţi la alte cluburi din ţară, erau mult mai mulţi, Cornel Dinu, Alexandru Badea, Marin Andrei, Nae Ionescu, Bruno Grigore, Iulian Chiriţă, Laurenţiu Reghecampf, Cosmin Matei, Valentin Mihăilă, Mihai Bălaşa, Florin Tănase, Andrei Vlad şi Andrei Ivan. Bravo Căpușă!

ANGLIA - ROMÂNIA 1-0 (0-0)
A marcat: MARCUS RASHFORD, min. 68, din penalty.
ANGLIA: Sam Johnstone - Ben Godfrey, Ben White, Tyrone Mings, Luke Shaw (min. 75 Kieran Trippier) - James Ward-Prowse (min. 65 Declan Rice), Kalvin Phillips (min. 46 Jordan Henderson),  Jack Grealish - Jadon Sancho (min. 66 Jude Bellingham), Dominic Calvert-Lewin (min. 82 Ollie Watkins), Marcus Rashford (min. 75 Jesse Lingard). Selecţioner: Gareth Southgate.
Rezerve neutilizate: Jordan Pickford, Aaron Ramsdale, Dean Henderson - Conor Coady, Harry Kane.
ROMÂNIA: Florin Niţă - Deian Sorescu (min. 66 Tiberiu Căpuşă), Vlad Chiricheş, Ionuţ Nedelcearu (min. 84 Adrian Rus), Mario Camora - Alexandru Cicâldău (min. 80 Constantin Budescu), Răzvan Marin, Nicolae Stanciu - Andrei Ivan, Denis Alibec (min. 66 Ianis Hagi), Adrian Păun (min. 80 Alexandru Băluţă). Selecţioner: Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: Andrei Vlad, Florin Iacob - Cristian Ganea, Alexandru Maxim, Olimpiu Moruţan, Denis Olaru.
A arbitrat la centru Tiago Bruno Lopes Martins, ajutat la cele două linii de  Andre Camos și Pedro Mota. Rezervă: Antonio Nobre, toţi din Portugalia.





Din 11 iunie, sala de educaţie fizică şi sport a Liceului Voievodul Mircea din Târgovişte poartă numele profesorului şi antrenorului de baschet Gabi Ionescu, trecut prematur în nefiinţă, la numai 66 de ani. Timp de patru decenii, dascălul de sport a şlefuit multe talente sportive, între care amintesc doar pe internaţionalii Horia Păun şi Marius Dobă, primul ajuns între timp preşedintele Federaţiei Române de Baschet. Gabriel Gheorghe Ionescu, cel alintat Gabi sau Găbițu, a început baschetul la Comerțul Târgoviște, a jucat la Steaua București şi Cimentul Fieni, după care a ales meseria de antrenor. A pregătit echipe de juniori, implicându-se activ în organizarea Festivalului Naţional de Minibaschet, fiind responsabil cu Tabăra Cerbu, care a găzduit mai multe ediţii ale acestei întreceri şi ajungând până la echipa de senioare din Târgovişte, aflându-se în staff-urile tehnice ale acesteia la cucerirea mai multor titluri naţionale din Divizia A. Profesorul Gabi Ionescu a predat baschet la „liceul de la gară”, aşa cum îl ştia toată lumea, iar de la 1 septembrie 2018 se pensionase. Două luni mai târziu, a decedat. Iniţiativa ca sala de sport a respectivei unităţi de învăţământ să-i poarte numele şi punerea ei în practică erau dovada de recunoștiință a oamenilor care l-au cunoscut şi l-au preţuit, precum Marian Enache-Sârbu şi Gabriel Boriga, iar primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a fost cel care a consfinţit ideea, dând curs juridic şi administrativ propunerii.




Era vara anului 2021 și continuăm amintirile. Se împlineau 60 de ani de la prima promovare în divizia A şi întâiul meci în elită al Târgoviștei. Opţiunea s-a luat pe 4 iunie 1961, când pe stadionul de sub Turn, care avea doar tribuna I, cea cuprinsă între Casa Armatei şi Aleea Coconilor, au fost peste 10 mii de dâmboviţeni dornici să vadă partida decisivă dintre metalurgiştii urbei şi dinamoviştii gălățeni. Ploaia torenţială căzută înaintea partidei şi în prima jumătate de oră a provocat o „mare” de umbrele, dar a adus şi golul oaspeţilor, căzut chiar în minutul 2, când moldoveanul Oprea trimite în lung mingea, la Daraban, defensiva târgovişteană e prinsă nepregătită şi se deschide scorul, conduce Galaţiul! În minutul 13, combinaţia Surdu-Oaie aduce egalarea, respectiv fundaşul Aurel Georgescu trimite magistral balonul dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri şi atacantul Ion Cazacu are o detentă impresionantă şi marchează, este 1-1. După pauză, ai noştri au atacat, meciul părea că se îndreaptă totuşi spre o remiză, numai că Gigi Moisescu, intrat cu poftă mare de joc, şutează în min. 89, ar fi fost gol, dar Lupeș face henţ în careul de 16 metri. Penalty-ul este executat de Cazacu şi Metalul era şi mai aproape de promovare. Lotul era format din portarii Marin Andrei, Ion Urucu, Nicolae Brătăşanu şi jucătorii de câmp Răzvan Tomescu, Eugen Popescu, Mihai Bălăşescu, Cornel Prodanciuc, Ion Prandea, Constantin Titi Ionescu, Pavel Mureşan, Ion Cazacu, Nicolae Matei, Teodor Stieber, Eugen Gigi Moisescu, Mircea Barac, Decebal Puiu Neagu, Pavel Muri Mureşan, Vasile Sitaru, Ion Paleru, Mihai Nițescu, Mircea Cruțiu şi Aurel Georgescu, antrenor principal Valentin Stănescu-Zimbrul, secund Marin Alexandru-Țăndărescu.


 
Debutul în A a însemnat şi primul succes, cu 15 mii de oameni în tribunele stadionului. A fost Metalul-U.T.A. 3-1(3-0), au marcat Constantin Chiriţă, min. 5, Mircea Cruțiu, min. 7, Pavel Mureşan, min. 43, pentru Metalul Târgovişte, respectiv Metcaș, min. 80, pentru arădeni, la noi evoluând Marin Andrei-Răzvan Tomescu, Nicolae Matei (Eugen Popescu), Aurel Georgescu-Mihai Nițescu, Nicolae Petrescu-Alexandru Lazăr, Pavel Mureşan, Mircea Cruțiu, Cornel Prodanciuc, Constatin Chiriţă. În deschidere, dâmboviţenii au asistat la primul meci de tineret-rezerve din istoria fotbalului târgoviştean la nivelul primei ligi, partidă începută de Metalul în formula: Nicolae Brătășanu-Mihai Bălăşescu, Stelian Prăzaru, Aurel Stănescu-Constantin Titi Ionescu, Mircea Barac, Gigi Boldea, Haralambie Bebe Oteanu, Eugen Gigi Moisescu, Teodor Stieber şi Mihai Șercău. A fost victorie pentru U.T.A. care ne-a administrat trei goluri, ai noştri reuşind doar două prin Stieber şi Boldea, dar spectacolul şi bucuria au fost depline.
La şase decenii distanţă de accederea în prima divizie, am regăsit un suporter care a asistat la bucuria primei promovări, avocatul Vladimir Țunți Ştefănescu, stabilit ulterior la Toulouse, în Franţa:  „Sunt vremuri pe care le-am trăit în mare parte, îmi amintesc şi acum meciul cu Galaţi, când Metalul a intrat în A. Am stat într-un pom, în grădina vecină a actualului Muzeu al Tiparului. Emulaţia locală a fost atât de mare încât şi bunicul meu, generalul cavalerist Victor Isăceanu, a fost la meci. El era câştigător cu echipa militară a României, în 1930, la Roma şi Nisa, a Cupei Naţiunilor la echitaţie, la obstacole şi dresaj. În 28 noiembrie 1994, a devenit primul Cetăţean de onoare al Târgoviștei, a decedat în 3 august 1998, cu 10 zile înainte de a împlini 100 de ani”. După meciul cu gălăţenii, oraşul era conectat la fotbalul bun, iar suporterii visau frumos. Gândiţi-vă că era pentru prima dată când târgoviştenii îi puteau vedea pe arena lor pe marii fotbalişti români ai vremii şi pe celebrii antrenori ai anilor ʾ60. Poate odată într-un an sub Turnul Chindiei mai venea o echipă mai cunoscută a ţării, dar de atunci au sosit C.C.A. Bucureşti, devenită Steaua chiar între turul şi returul campionatului 1960-1961, Dinamo Bucureşti, U.T.A., Rapid Bucureşti, Petrolul Ploieşti, foste şi viitoare campioane, echipe la care jucau Voinescu, Zavoda II, Emeric Jenei, Nicolae Tătaru, frații Nunweiller, Ion Ionescu, Greavu, frații Munteanu, dar și alte vedete precum Petescu, Igna, Lereter sau Hașoti. 
La Târgoviște, la meci, veneau spectatori și de la Moreni, unde Flacăra avea o tradiţie îndelungată în al doilea eşalon, iar simpatiile erau îndreptate preponderent spre „găzarii” ploieșteni, erau în tribună chibiţii de la Pucioasa, Fieni, Moroeni şi Pietroşiţa, dar şi fanii din Doiceşti, Şotânga, Răzvad şi Gura Ocniţei, veneau pomicultorii de pe Valea Dâmboviţei, de la Voineşti până la Măneşti, Tătărani şi Dragomireşti, ajungeau microbiştii de la Găeşti, Valea Mare, Mătăsaru, Titu şi Răcari, toţi mergeau la „Târg” aşa cum  se spunea şi se mai rosteşte şi acum când te deplasezi spre oraș. De atunci datează tradiţia ca peste 10 mii de spectatori să ia cu asalt stadionul cu mult timp înainte de joc, era bucuria oamenilor, conştienţi că dau mâna cu istoria, aşa cum era şi distinsul avocat Țunți care a răspuns cu mare nostalgie la un „un-doi” prietenesc. Eram în 2021 când scriam aceste rânduri, trecuseră 60 de ani de la prima promovare în Divizia A a Târgoviștei fotbalistice!

Nu numai băieţii de la Chindia s-au remarcat în ediţia 2020-2021, ci şi echipa de fotbal feminin a Clubului Sportiv Școlar Târgoviște, care a promovat în Liga 1. Lotul promovării: Ioana Mihălăchioiu, Antonia Gagiu, Mirela Ciobotaru, Mihaela Nicolae, Teodora Enache, Valentina Tudor, Diana Rădoi, Ioana Ionescu, Camelia Moraru, Monica Badea, Florentina Istrate, Sara Nedelcu, Andreea Bărbuceanu, Elena Anton, Cristina Pastea, Roberta Neagoe, Daria Preda. Performanța a fost realizată după ce sportivele antrenate de Mihai Tătăranu au remizat cu Dream Team București, 2-2, golurile târgoviştencelor fiind marcate de Florentina Istrate, iar Ladies Târgu Mureș, formație deja promovată, a învins-o cu 2-0 pe United Bihor. C.S.Ș. Târgoviște a promovat în prima ligă de pe locul 2, având un golaveraj mai bun față de ocupantele locurilor 3 și 4, echipe tot cu același număr de puncte. Așadar, cu trei remize în confruntările directe, cele trei echipe rămase în cursa pentru un loc în Liga 1, C.S.Ș., United și Dream Team, cel de-al doilea loc promovabil a fost decis de numărul mai mare de goluri înscrise. Astfel, târgoviștencele au terminat pe locul 2 cu un golaveraj de 5-7, iar pe locurile 3 și 4 s-au clasat United și Dream Team. Ladies Târgu Mureș a încheiat barajul de promovare pe primul loc cu 9 puncte acumulate. În cadrul barajului, C.S.Ș. Târgoviște a înregistrat următoarele rezultate: 1-1 cu United, 2-4 cu Ladies și 2-2 cu Dream Team. În 2018, C.S.Ș. Târgoviște a câștigat Cupa României după ce a învins cu 3-0 pe Heniu Prundu Bârgăului.


Acelaşi antrenor, Mihai Tătăranu, le pregătea şi pe fetele U15 de la Chindia care încheiaseră în vara anului 2021 prima competiție oficială, unde F.C.S.B. s-a dovedit cea mai bună. Cu jucătoare de la școlile Brezoaele și Braniștea, în principal, ele erau în căutarea primului succes după patru înfrângeri, 0-4 cu Dinamo București, 0-4 cu Dream Team București, 2-4 cu Astra Giurgiu și 0-14 cu F.C.S.B. În lotul Chindiei erau Elena Ungureanu, Roberta Neagoe, Daria Preda, Georgiana Melinte, Mihaela Nicolae, Maya Tătăranu, Ariana Stanciu, Larisa Rotaru, Maria Nicolae, Tabita Călin, Ana Maria Matei, Georgiana Matei, Denisa Strătulat, Maria Gherghina, Ioana Onel, Sara Mihai, Dana Stan, Oana Păun, Alicia Iancu, Daria Iancu, Tania Banu, Elena Ștefan, Ana Stoica, Cristina Burbuceanu, Roxana Vișinescu, Mihaela Voicu, Daniela Ștefan, Marinela Dinu, Larina Radu, Florina Dochiu, Tania Răducanu, Cristina Popescu și Ana Căldăraru.


Revenim pentru concluziile care vizează Chindia și ediţia 2020-2021 a Ligii I. A fost un campionat foarte bun pentru fotbaliștii târgovișteni, practic de la retrogradarea pe criteriu sportiv de care am scăpat ca prin minune, s-a ajuns, prin muncă, la poziţia a şaptea. A fost o competiție de anduranță, pentru care băieţii s-au antrenat, în principal, la Aninoasa, marcând în premieră şi pregătirea în nocturnă pe terenul sintetic de la Complexul Turistic de Nataţie, dar problema greu de rezolvat a fost lipsa „casei” pentru jocurile în care echipa era gazdă. Trebuie precizat că ÎN DOUĂ CAMPIONATE DE LIGA I ECHIPA NU A JUCAT NICIODATĂ LA TÂRGOVIŞTE, evoluând în prima ediţie doar pe stadionul Ilie Oană din oraşul reşedinţa de judeţ al Prahovei, pentru că în următorul campionat să-şi dispute meciurile de pe teren propriu din nou la Ploieşti, apoi la Giurgiu, Buftea şi Buzău. O situaţie care a fost şi prilej de bancuri, unul fiind cel în care Emil Săndoi, urcându-se în autocarul echipei care avea programat meci pe teren propriu, îi întreabă pe băieţi: „Azi unde mergem, unde jucăm?”. 


Cât priveşte componența echipei, vă propun acum să vă uitaţi pe formaţiile de bază din perioada 2018-2021, care cuprinde campionatul promovării în Liga I şi cele două ediţii în elită.

2018-2019
Aioani
Martac, C. Dinu (Leca), Mihaiu (Șandru), D. Dumitrașcu (Dudea)
Șerban (Rață), L. Mihai, Novac, Neguț
Cherchez, Florea (V. Alexandru)

2019-2020
Aioani
Martac, Benga, Pițian (Leca), D. Dumitrașcu (C. Dinu)
Bic, Rață, Yameogo, L. Mihai (Berisha)
Florea, Neguț (Ivancic)

2020-2021
Aioani
Căpușă (Martac), Iacob (Celea), Pițian, C. Dinu
Rață, D. Dumitrașcu, Dulca, Neguț (Yameogo)
Florea, Popa (Berisha)

Remarcăm un nucleu de șapte jucători din echipa de la promovare în Liga I, din 2018-2019, AIOANI, DUMITRAȘCU, RAȚĂ, NEGUȚ, FLOREA, DINU, MARTAC, cu precizarea la ultimii doi că Dinu ar fi fost om de bază şi în 2019-2020, dar a fost mult timp accidentat, iar Martac a evoluat şi în 2020-2021, când nu a mai fost titularul postului de fundaş dreapta, dar a evoluat în 12 meciuri, fiind prima soluţie de înlocuire a titularuluui. La cei şapte, s-au adăugat în 2019, în primul campionat de Liga I, mulţi jucători, dar doar trei, YAMEOGO, PIȚIAN şi BERISHA s-au dovedit a fi de bază. Toţi aceşti 10 se regăsesc între cei 14 fotbalişti cei mai folosiţi în ediţia încheiată în mai 2021, ceilalţi patru fiind POPA şi „constănţenii” DULCA, IACOB şi CĂPUŞĂ, veniţi la echipă în 2020. O precizare, CELEA este un caz special, el „prinzând” primul „11” cu principalele rezerve, chiar dacă nu are jumătate din numărul de jocuri, respectiv 20 din 39. El a fost titularizat chiar din momentul venirii, sfârşitul returului şi i-a înlocuit cu mare succes pe Iacob şi pe Pițian, demonstrând că poate fi om de bază şi în următorul campionat. Gândiți-vă, ce s-ar fi întâmplat dacă rămânea de la începutul campionatului, când venise la Chindia de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe împreună cu Diaz sau ar fi revenit la începutul anului 2021? O altă situaţie de consemnat este aceea a lui Liviu Mihai, prezent în formula principală în primele două campionate şi, simbolic, cu un meci jucat, în campionatul 2020-2021, la despărţirea de formaţia de suflet din oraşul natal. Un fotbalist pe care suporterii l-au apreciat de la început până la sfârșit... 


Au evoluat: Daniel Constantin Florea în 37 de meciuri, Vadim Rață-36, Denis Constantin Dumitrașcu-35, Ovidiu Andrei Pițian, Cristian Daniel Neguț, Cornel Dinu și Daniel Iliuță Popa, câte 34, Tiberiu Ionuț Căpușă-33, Paul Alexandru Iacob și Marian Mihai Aioani, câte 32, Marco Dulca-31, Valmir Berisha-29, Franck Blaise Yameogo-26,  Bourama Fomba-15, Tomas Grassano Diaz-14, Daniel Marinel Celea-13, Mădălin Marius Martac, Mihai Alexandru Neicuțescu și Mihai Costea, câte 12, Milan Kocic-10, Dinu Bogdan Moldovan-8, Cristian George Cherchez-6, Adrian Mihai Ioniță, Andrei Dragoș Șerban și Florinel Cătălin Mitrea, câte 5, Cosmin Gabriel Atanase-4, Cătălin Barbu-2, Alex Tudor Negrea, Laurențiu Nicolae Corbu și Liviu Ionuț Mihai, câte 1 joc. Portarul Rareș Antonio Pop a fost în lot pe toată durata campionatului 2020-2021, dar nu a evoluat niciun minut, situație identică cu aceea a lui Iustin Popescu în campionatul 2019-2020.



Au înscris Daniel Constantin Florea 8 goluri, Daniel Iliuță Popa-7, Denis Constantin Dumitrașcu-4, Valmir Berisha, Daniel Cristian Neguț, Marco Dulca și Paul Alexandru Iacob, câte 2, Vadim Rață și Tiberiu Ionuț Căpușă, câte 1, iar Sylvain Deslandes și Alexandru Țigănașu, câte un autogol. Florea a fost cel mai bun marcator al echipei, dar şi jucătorul cu cel mai mare număr de jocuri în ediţia 2020-2021, 37. Golgeterul avea patru reuşite în sezonul regular al Ligii I şi tot atâtea în play-out-ul Ligii I, ocupând locul secund în clasamentul golgeterilor acestei ultime faze a campionatului.





Biografiile jucătorilor Marian Aioani, Cornel Dinu, Cristian Neguț, Daniel Florea, Denis Dumitrașcu, Mădălin Martac, Andrei Şerban, Cristian Cherchez, Liviu Mihai şi ale preşedintelui Marcel Ghergu, directorului sportiv Ciprian Iugulescu şi doctorului Lucian Chețan le-am prezentat la promovarea în Liga I din vara anului 2019. Să-i cunoaştem acum pe ceilalţi contributori la performanţele din 2021, fotbaliştii Căpuşă, Pițian, Iacob, Dulca, Rață, Popa, Moldovan, Yameogo, Berisha, Fomba, Celea, Diaz şi antrenorii Săndoi, Năstase şi Hotoboc.

TIBERIU IONUŢ CĂPUŞĂ, născut la Bacău, la 6 aprilie 1998, este un produs al Academiei Gheorghe Hagi pentru care a evoluat la toate grupele de juniori și a devenit, de asemenea, campion la toate categoriile: U13, U15, U17 și U19. În sezonul 2016-2017 a ajuns până în 16-imile de finală în UEFA Youth League cu F.C. Viitorul U19, fiind internațional de juniori al României U17 şi U18. A debutat în Liga 1 la 2 februarie 2018, într-un meci cu Astra Giurgiu, disputat la Ovidiu, scor 1-1. Este fiul lui Giani Căpușă, fost jucător la F.C. Bacău, Politehnica Iași, Foresta Fălticeni și F.C. Vaslui. Tibi evoluează pe postul de fundaș drepta, iar în ediţia 2018-2019 a jucat pentru Universitatea Cluj, în divizia B, unde a şi jucat contra Chindiei, la prima înfrângere pe care am suferit-o în campionatul promovării în prima ligă, 3-1 sub Feleac. Ulterior, a revenit la Ovidiu, şi în condiţiile în care nu avea şanse de a prinde un loc de titular în formaţia lui Gică Hagi şi Gică Popescu, din 2020 este împrumutat sub Turnul Chindiei, unde a fost titular de drept în sezonul foarte bun 2020-2021 al Târgoviștei, având 33 de meciuri şi un gol în Liga I. Poate evolua fundaş central sau lateral stânga, dar cele mai multe meciuri le-a jucat în poziţia sa de bază din defensivă, în partea dreaptă. A debutat în naţionala de seniori în data de 6 iunie 2021, în partida Anglia-România, 1-0, înlocuindu-l în min. 66 pe Dejan Sorescu, devenind, astfel, al treilea internaţional al Târgoviștei fotbalistice, după Narcis Coman şi Florin Grigore. Va fi transferat definitiv de la Constanța la Chindia înaintea ediţiei de campionat 2021-2022, astfel că echipa noastră avea certitudinea că în apărare avea în continuare un fotbalist cu certe calităţi, de mare perspectivă.

ANDREI OVIDIU PIȚIAN, născut la Târgu Jiu în 18 noiembrie 1995, fundaş central. A început fotbalul profesionist în oraşul natal şi a evoluat cea mai mare parte a carierei la echipe românești, Pandurii, Astra Giurgiu, F.C. Botoșani și Chindia Târgoviște, singura experiență în afara granițelor fiind la Apollon Limassol, în Cipru, în sezonul 2017-2018. A venit la Târgovişte în toamna anului 2019, după ce nu prinsese echipa pe la cluburile pe unde a fost, iar Viorel Moldovan l-a introdus pe teren, dar nu l-a titularizat, preferându-l pe Alexandru Benga. Emil Săndoi l-a permanentizat în centrul defensivei, astfel că, a fost integralistul Ligii I după sezonul regular 2020-2021 cu 30 de meciuri jucate, în play-out evoluând alte 4. A fost protagonistul unui incident inedit, când jucătorul Romario Pires de la Hermannstadt Sibiu a susținut că a fost victima unui atac rasist din partea lui Pițian, la un meci în care fundaşul nostru nu evoluase, fiind în tribună. Ambii fotbalişti au fost suspendaţi câte două etape şi amendaţi fiecare cu 3000 de lei. Între tur şi retur, s-a vehiculat un transfer al lui la campioana C.F.R. Cluj unde urma să-l înlocuiască pe Andrei Burcă, dar totul a rămas la nivel de zvon. A plecat în schimb când ne aşteptam mai puţin, în vara anului 2021 şi unde ne aşteptam şi mai puţin, la F.C. Argeş. Pe lângă pasiunea pentru sportul-rege, are alt hobby, investiţia în Bitcoin sau Dogecoin, cu pierderi la început, și bani mulţi ulterior, sumele câştigate din monedele virtuale fiind mai mari decât cele din fotbal, astfel că și-a deschis un ATM de criptomonede pentru a urmări cum evoluează piața. La mulţi bani, Pițian!

PAUL ALEXANDRU IACOB, s-a născut la Constanța, la 21 iunie 1996. La nivel de juniori, a început fotbalul la Farul Constanța cu care a câştigat locul doi la Campionatul Naţional de juniori D. A fost pregătit de Constantin Mareş şi târgovişteanul Mihai Turcu, alături de care a cucerit trofeul şi Iosif Bukossy, antrenorul care l-a descoperit pe marele Gheorghe Hagi, ulterior ajungând la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. De-a lungul carierei sale, Paul a mai jucat la Gaz Metan Mediaș, ACS SR Brașov, A.S.A. Târgu Mureș și Dunărea Călărași. Are în palmares alături de F.C. Viitorul Cupa și Supercupa României câștigate în sezonul 2018-2019. A debutat în Liga I în 30 iulie 2018 în partida Concordia Chiajna – F.C. Viitorul, 1-1. În februarie, marca pentru prima oară pentru Târgovişte, chiar în oraşul său natal, în meciul din Cupa României, Farul-Chindia, 0-3, cu piciorul stâng, imparabil, la vinclu, din lovitură liberă de la peste 20 de metri. Apoi în partida de campionat de la Buzău, cu C.S.U. Craiova, din etapa a 25-a din Liga 1, Paul a ratat un penalty în minutul 71, dar s-a revanșat și a adus victoria Chindiei după ce a înscris în minutul 80. Era primul său gol în Liga I, care a adus trei puncte importante, urmat de o altă reuşită, şut de la circa 20 de metri, la colţul lung, de această dată în deplasare, la Arad, la U.T.A.-Chindia, 0-1. A evoluat de 32 de ori în campionatul 2020-2021 pentru Târgovişte, iar la sfârşitul sezonului, şi-a dat acordul ca după împrumutul de un an, să semneze un contract pe doi ani cu clubul, rămânând pentru a încerca performanţa de a accede în play-off cu echipa noastră în următorul sezon.



VADIM RAȚĂ, născut în 5 mai 1993 la Chişinău, în Republica Moldova, mijlocaș. A evoluat până să vină la Târgovişte numai la echipe din ţara sa, Sheriff, F.C. Tiraspol, CSF Speranţa, Zaria Balti şi Milsami Orhei. Are în palmares 3 trofee câștigate pe plaiurile moldovene de dincolo de Prut, 2 campionate cu Sheriff Tiraspol în 2012 şi 2013 și o Cupă a Moldovei cu Milsami în 2018. Este o prezență constantă în echipa națională a Republicii Moldova, iar în data de 14 noiembrie 2019, Vadim reușește să marcheze pe Stade de France în fața campioanei mondiale Franța, într-o partidă din preliminariile Campionatului European. În minutul 9 al meciului, el a înscris, profitând de imensa greşeală a lui Lenglet, fundaşul central de la F.C. Barcelona. „Cocoşii galici” au întors în cele din urmă rezultatul şi s-au impus în final cu 2-1, asigurându-şi în acelaşi timp şi calificarea la Euro 2020. Cariera lui la Târgovişte a început în febuarie 2019, când a pasat decisiv la golul victoriei Chindiei în partida cu Aerostar, scor 3-2, încercând să se titularizeze în echipa care a promovat în vara acelui an în prima ligă. Ceea ce s-a şi întâmplat, astfel că, în ediţia 2019-2020 a jucat în 32 de meciuri, marcând de două ori,  pentru ca în campionatul 2020-2021 să joace în 36 de partide în care a înscris un gol. „Răţuşca moldovană”, aşa cum l-am alintat permanent, a fost întâiul jucător internaţional de la Chindia într-o echipă de seniori, alta decât România, o premieră pentru fotbalul târgoviştean. După doi ani şi jumătate, în vara anului 2021, om de bază în formaţia care a fost la un pas să intre în sextetul elitei României, clasându-se pe poziţia a şaptea în Liga I, a ales să semneze cu F.C. Voluntari, o grupare scăpată printr-o nouă minune de retrogradare. 

MARCO DULCA, născut pe 11 mai 1999, în Pohang, Coreea de Sud, mijlocaş defensiv sau fundaş  central, a început fotbalul la juniorii Universităţii Cluj Napoca, iar în august 2015, a semnat un contract cu Swansea, după ce scouterii britanicilor din Premier League l-au remarcat într-un cantonament în Olanda. A atras atenția și în 2016, în echipa cu care cei de la Swansea au câștigat Cupa Ţării Galilor pentru juniorii sub 19 ani. După ce a împlinit 18 ani, galezii i-au făcut un contract profesionist de un an pe care i l-au prelungit, după ce în primii doi ani a avut semnată o înţelegere scholarship în fotbalul străin de înaltă clasă. Marco a fost printre jucătorii convocaţi de Daniel Isăilă la naţionala U21, trupă cu o prestaţie apreciată în grupa de calificare la Euro 2019. În iulie 2019, semnează cu Viitorul Constanța, unde debutează în Liga I, dar nu reuşeşte să se impună, jucând doar câteva meciuri oficiale. Astfel că, în august 2020 face parte împreună cu Căpuşă şi Iacob din tripleta constănţeană care este împrumutată la Chindia. A marcat primul său gol în Liga I la Giurgiu, în partida Chindia – F.C. Argeş, 2-2, a doua sa reușită aducându-ne trei puncte cu F.C. Voluntari, scor 1-0. A avut pe tot parcursul campionatului 2020-2021 o evoluţie remarcabilă în cele 31 de partide, care i-a readus convocări sub tricolor şi o posibilă participare la Olimpiada 2020 de la Tokio, din 2021. Alege, ca şi colegii cu care a venit de la echipa lui Gică Hagi, să se transfere definitiv la Chindia, semn că toţi au caracter şi au înţeles că Târgoviştea are nevoie de ei şi ei au nevoie de Târgovişte. Este fiul lui Cristian Alexandru Dulca, cu 6 meciuri în prima echipă a României, campion naţional în 1999 şi câştigător al Cupei României în 1998 cu Rapid Bucureşti, care ulterior a fost selecţioner la naţionalele de băieți-tineret şi fete-senioare.


DANIEL ILIUȚĂ POPA, născut în 14 iulie 1994, la Pietroşiţa, în judeţul Dâmboviţa, vârf de atac. A jucat fotbal la echipe din apropierea comunei natale, el amintește de Atletic Fieni, dar îl revendică Bradul Moroeni pentru care marca în Liga a IV-a, la 17 ani, înainte să facă pasul la Liga a III-a, la F.C.M. Târgovişte, formaţia lui Ghiorghi Zotic. A fost golgeter cu 11 reuşite în primul campionat la echipa care evolua acasă pe terenul de la Şotânga, astfel că a fost transferat la Chindia cu care, în 2015, a promovat în Liga a II-a, remarcându-se şi aici ca om de gol. În ediţia 2015-2016, a marcat 16 goluri în 31 de meciuri, cu unul mai puţin decât golgeterul echipei, Cristian Cherchez. A fost cumpărat de Dinamo în 2016, echipă cu care a şi debutat în prima divizie, marcând primele sale două goluri în Cupa Ligii, apoi a fost împrumutat la Botoşani, unde a şi reuşit primul său gol în elită, pentru ca în 2017 să se întoarcă la gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare. În 2020, după meciul din liga I Chindia-Dinamo 1-0, în care a şi evoluat, fiind schimbat cu Neicuțescu, ambii revin la Târgovişte. În acel moment, Daniel Popa avea 92 de meciuri şi 16 goluri pentru Dinamo în Liga I. A mai jucat 10 partide în Cupa României şi 3 în Cupa Ligii, marcând 3 goluri şi a câştigat cu „câinii roșii” Cupa Ligii în 2017. A jucat la naţionala României U21, iar în campionatul 2020-2021 a reuşit să înscrie de 7 ori, fiind al doilea marcator după Daniel Constantin Florea-8 reuşite, având 34 de meciuri jucate. Va continua la Târgovişte, știind că viaţa de fotbalist este scurtă, dar neuitând niciun moment că la Chindia şi-a relansat cariera fotbalistică, intrată în impas după episodul Dinamo şi că mai are timp pentru un transfer în străinătate şi mai mulţi bani albi pentru zile negre. 

DINU BOGDAN MOLDOVAN, născut la 3 mai 1990, la Alba Iulia, a început fotbalul la F.C. Unirea Alba Iulia şi este legitimat la clubul Espanyol din anul 2007 când a fost transferat de la Ardealul Cluj. În trei ani a făcut saltul de la juniori la echipa mare, moment în care cotidianul catalan „El Mundo Deportivo” a scris pe larg despre el, într-un amplu articol, „Dinu, din Transilvania la Espanol”. A fost coleg de etaj la hotelul grupării spaniole cu Alexandru Maxim, selecţionat şi el în urma aceluiaşi turneu. Atuul său pe tărâm spaniol: „Mulţi portari sunt socotiţi un pic nebuni, eu sunt doar foarte calm. Tocmai de aceea idolul meu este Iker Casillas”. La 20 de ani a debutat la Espanyol cu care a învins Barcelona, câştigând Cupa Cataluniei. A urmat o accidentare groaznică în meciul cu Balaguer. A revenit în ţară la Astra Giurgiu şi Universitatea Cluj şi debutul în liga I în 29 mai 2013, când a apărat în poarta lui „U” la meciul cu concitadina, jucat în Gruia, scor 3-1 pentru ceferişti. Au urmat apoi meciuri la Sociedad Deportiva Ponferradina, tot în Spania. Avea partide importante jucate, 4 la U21 pentru România și 15 pe tărâm spaniol, dar îi lipsea consacrarea în prima ligă din România. A venit la Târgovişte după promovarea în Liga I din anul 2019 şi a fost rezerva lui Aioani, reuşind să-l suplinească cu succes în 16 partide, în perioada 2019-2021, câte 8 în fiecare campionat. A fost eroul meciului cu Astra Giurgiu din Cupa României, când a apărat 2 penalty-uri, reuşind să califice echipa în optimi. În vara anului 2021, era momentul ca la 31 de ani să devină titularul postului. Narcis Coman începea la aceeaşi vârstă să-şi relanseze cariera sub Turn, iar doi ani mai târziu, devenea cel mai bun jucător al României, cel mai bun exemplu pentru Dinu!

FRANCK ALEX NEEB-NOMA BLAISE YAMEOGO, mijlocaş şi atacant. Născut în 28 decembrie 1993, în orașul Boudry din Burkina Faso. A început fotbalul în ţara natală, activând între 2013 şi 2016 la Rail Club de Kardiogo, o grupare sportivă din prima divizie cu sediul în Ouagadougou, capitala ţării. În următorii doi ani a jucat pentru EF Ouagadougou, pentru ca în 2016 semneze un contract în Europa, cu echipa moldovenească Zimbru Chișinău. Pe 12 august 2017 a debutat într-un meci internaţional contra Ghanei. În vara anului 2019, se transferă la Chindia, fiind primul jucător de culoare în liga I din istoria fotbalului târgoviştean. A fost introdus constant pe teren de antrenorii Viorel Moldovan în campionatul 2019-2020, când a şi marcat două goluri, cu Astra la Giurgiu, când a deschis scorul la victoria cu 2-0 obţinută în deplasare asupra Astrei şi la victoria cu 2-0 de la Ploieşti, cu F.C. Voluntari, când clasarea noastră pe ultima poziţie era clară. Noroc cu pandemia Covid 19 şi situaţia retrogradantă a echipei Dinamo Bucureşti. A captat atenţia fanilor Chindiei, unii l-au criticat spunând că aleargă ca un „căpiat” pe teren, alţii l-au ironizat, poreclindu-l Marius Lăcătuş, dar şi cu simpatie Gogu Iameogu. Emil Săndoi l-a utilizat frecvent în toamna anului 2020, dar în primăvara anului 2021, în retur şi în play-out, Franck Blaise a avut o cădere de formă care i-a atras pierderea postului de titular sau de prima rezervă. A jucat în 52 de meciuri în doi ani, 26 per campionat, dar a părăsit Chindia în vara anului 2021, când nu i s-a mai propus prelungirea înţelegerii scrise, convingerea mea fiind că la Târgovişte a irosit cu seninătate cea mai mai mare şansă a carierei sale fotbalistice.


VALMIR BERISHA, născut la 6 iunie 1996, în orașul Deçan, din Serbia, atacant suedez de origine albaneză kosovară. A jucat mai întâi pentru Halmstads BK, iar în ianuarie 2014 a semnat un contract de 2,5 ani cu Roma, ca ulterior să ajungă la Panathinaikos, debutând în Superliga pe 3 mai 2015 împotriva PAE Kerkyra, în remiza 1-1. În iulie 2015, a plecat la clubul olandez SC Cambuur, apoi la Aalesunds FK şi Fjölnir în 2018, unde a rămas până când împrumutul său s-a încheiat în ianuarie 2019. O lună mai târziu, pe 19 februarie, Berisha a semnat pentru Velež Mostar în Liga I, debutând pe 16 martie 2019 într-o victorie cu 2-0 în liga locală împotriva NK Jedinstvo Bihać. A marcat primul său gol din Premier League pentru Velež pe 20 iulie 2019, într-o înfrângere cu 1-3 pe teren propriu împotriva lui FK Mladost Doboj Kakanj, A fost component al echipei naționale a Suediei sub 17 ani care a terminat pe locul trei la Cupa Mondială FIFA U17 din 2013, fiind golgeterul competiției cu șapte reușite. Momentul lui de glorie în respectiva competiție a fost tripla reușită împotriva Uruguay, scor 4-1. Era considerat în acel moment urmașul lui Zlatan Ibrahimovic. În ianuarie 2020, a venit la Chindia Târgovişte fiind prezentat ca unul dintre potenţialii marcatori ai echipei. Suporterii îl întrebau încă de atunci dacă 4 goluri înscrise în 40 de jocuri reprezintă o performanță, iar răspunsul fotbalistului a fost unul negativ, cu promisiunea că va dovedi o eficienţă mult mai mare în faţa porţilor adverse în campionatele care vor urma. A jucat în retur şi în play-out în 15 meciuri, marcând 2 goluri, pentru ca în sezonul 2020-2021 să joace în 29 de partide, având tot două reuşite, într-adevăr foarte importante, cu Botoşani şi Dinamo, ambele victorii în deplasare. Per ansamblu, a dezamăgit şi nu a mai fost păstrat în lot după ce i s-a încheiat contractul de joc. Spre comparaţie, atacanţii autohtoni Daniel Florea şi Daniel Popa au înscris de 8, respectiv de 7 ori în acelaşi campionat în care Valmir a avut doar o dublă care nu a convins pe nimeni.

BOURAMA FOMBA, născut în 10 iulie 1999 la Bamako-Mali, fundaş central. Este un jucător format la” Academie des Etoiles du Mande” care a ajuns în 2019, în Georgia, la FC Rustavi, apoi la C.S.M. Ceahlăul Piatra Neamț din liga a 3-a în vara anului 2019, fiind integralist în meciurile oficiale din toamnă ale acestei echipe. La începutul anului 2020, este aproape de a da probe la Chindia Târgoviște, dar nu a putut face deplasarea cu gruparea dâmbovițeană în cantonamentul din Turcia din motive legate de viză de acces. Ulterior este împrumutat la Poli Iași unde debutează în Liga 1, de antrenorul Mircea Rednic în partida Viitorul Constanța – Politehnica Iași.În 23 septembrie 2021, longilinul fundaş de 1,86 m, eligibil UNDER 21 semnează cu Chindia unde evoluează în 15 meciuri. A jucat satisfăcător spre bine în unele partide în centrul defesivei târgoviştene şi a dezamăgit în meciurile în care a fost utilizat fundaş stânga, fiind depăşit constant de jucătorii cu viteză bună şi criticat pe reţelele de socializare de suporterii echipei noastre. A fost lăudat pentru prestaţiile ca fundaş central, iar după Chindia-Viitorul Constanța, 1-1, când a fost introdus pe teren din minutul 1 alături de Andrei Pițian, a fost ales de Liga Profesionistă de Fotbal în echipa etapei a 13-a cu motivarea „Titularizat în centrul defensivei târgoviştenilor, tânărul apărător transferat de dâmboviţeni în acest sezon s-a achitat bine de sarcinile trasate de antrenor”. Din vara anului 2021, celui alintat Gazela sau Fombiță i-a expirat contractul, iar conducerea clubului l-a anunțat că nu va continua la Târgovişte, deși poate că ar mai fi meritat o șansă.


DANIEL MARINEL CELEA, născut pe 6 iulie 1995 la Braloștița-Dolj, apărător central sau fundaș dreapta. A început fotbalul la Craiova, la Clubul Sportiv Școlar, la 11 ani, iar peste şapte ani evolua în Liga a 3-a, la CSO Filiași. A evoluat ulterior la Sporting Roșiori, Pandurii Tg Jiu UŢA, CS Mioveni, unde a jucat de câteva ori împotriva Chindiei, în meciurile oficiale din a doua divizie. Ajunge apoi la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, sub conducerea tehnicianului Leo Grozavu, unde debutează în Liga I pe 1 februarie 2020, într-un meci cu FC Hermannstadt, scor 2-2. După 8 meciuri în elită, în vara aceluiaşi an, vine la Chindia Târgovişte dar doar pentru câteva momente, după care aprigul oltean pleacă în liga a doua poloneză la LSK Lodz, o formaţie cu care spera să promoveze în prima divizie. Contractul era valabil pe trei ani, iar covăsnenii şi-au dat repede acceptul, nemulţumiţi de prestaţiile lui.În Polonia joacă foarte puţin în partidele oficiale şi revine spre sfârşitul returului ligii I din România la Chindia. Este pe banca de rezerve la meciul cu FCSB, pierdut de ai noştri la limită şi debutează într o partidă de mare importanţă, cea cu oltenasii lui de la Universitatea Craiova, câștigată la Buzău de Chindia cu 1-0, evoluând în centrul apărării, în tandem cu Pițian. Declară că dorește să lege cât mai multe victorii cu Târgoviştea, se integrează perfect în programul echipei şi câştigă bine încrederea antrenorului Emil Sandoi, jucând în 14 partide. În vara anului 2021, la sfârşitul campionatului alege să rămână, în perspectiva unei prime ediţii pentru el în care să joace titular cât mai multe meciuri. Avea 25 de ani, potenţial de creştere, trebuia să confirme.

TOMAS GRASSANO DIAZ, născut la 24 aprilie 1997, în Argentina, mijlocaş ofensiv. Format la clubul Independiente, a jucat ultima oară în ţara sa la Atlético Barracas Central Buenos Aires. În 29 ianuarie 2021, la 22 de ani, Diaz ajunge la prim divizionara Sepsi OSK Sf Gheorghe unde semnează un contract de un an şi jumătate cu gruparea covăsneană. Debutează în Liga I şi evoluează în 9 partide în care nu reuşeşte să marcheze şi să-l convingă pe antrenorul Leo Grozavu, prestaţiile fiind influenţate şi de accidentări frecvente. În 20 august 2020, cu o zi înainte de începerea campionatului 2020-2021, în lipsă mare de efectiv, pe fondul îmbolnăvirilor cu Covid 19, Chindia îl aduce pe Diaz care joacă foarte bine în primul meci oficial, cel de la Iaşi cu Poli, când putea înscrie şi a trimis baloane utile în faţa porţii adverse către Florea şi Yameogo care au fost la un pas să marcheze. În runda a doua, la Ploieşti, cu Dinamo evoluează extraordinar, este omul providenţial cu pasa măiastră la Florea-Gică Fentă care marca reuşita victoriei, anunțându-ne astfel că va fi titular incontestabil. A fost ales atunci în echipa etapei, motivarea celor de la Liga Profesionistă de Fotbal fiind că mijlocașul posedă calități tehnice deosebite și este fotbalistul cu „scânteia” care poate aduce golul. Fanii Târgoviștei au crezut atunci că avem un argentinian de profilul lui Pavel Muri Mureşan, Gigi Tătaru, Puiu Neagu, Mitică Economu şi, de ce nu, Gicu Dobrin, cu şerpuiri suprinzătoare, schimbări bruşte de direcţie, tehnică bună şi pase magice spre coechipieri. A urmat o accidentare stupidă urmată de aceleaşi probleme medicale personale ca la Sepsi şi câteva reveniri pe gazon, în total 14 meciuri, unde suporterii l-au aşteptat pe acel strălucitor Tomas Grassano Diaz de la debut. Au fost doar evoluţii palide care ne-au risipit şi ultimele mari speranţe. Inevitabil, a plecat la final de competiţie. 

EMIL GHEORGHE SĂNDOI, născut la 1 martie 1965, la Craiova, antrenorul principal al Chindiei. Ca jucător a fost fundaş central, şi-a început cariera la clubul din Bănie şi până în 1995 a jucat numai acolo. A plecat în Franţa, la formația din Liga a II-a, Angers, unde a jucat în 30 de partide şi a marcat 2 goluri. A revenit în România şi a evoluat timp de 2 ani la F.C. Argeş în 42 de meciuri, reuşind 4 goluri, timp în care a fost coechipier cu Vali Năstase, Marcel Ghergu, Jean Barbu, Adrian Mutu, Dan Mielușică, Cristian Bălașa, Remus Gâlmencea și Iulian Chiriță. Pe final de carieră a revenit la Universitatea Craiova, iar în 1999 s-a retras. Avea 350 de meciuri oficiale în Liga I și 49 de goluri marcate, 30 de întâlniri în Ligue 2 Franța, a jucat de 16 ori în cupele europene. A câştigat cu Craiova campionatul şi Cupa României în sezonul 1990-1991 şi, din nou, Cupa în ediţia 1992-1993. 
Finala de Cupa României cu Dacia Brăila din 1993, 2-0 pentru Universitatea, i-a adus lui Săndoi o fractură de tibie și peroneu la piciorul drept. „Păstrez încă tijele care mi-au fost băgate în picior la operație. Le-am scos după un an de la accidentare și mai dau de ele, din când în când, printre tricouri și medalii. Era minutul 85, aveam 1-0 și voiam să marchez. A fost o lovitură liberă în preajma careului. Noi aveam o schemă, dar am schimbat și mi-a mișcat mingea în dreapta, la șut. Am apucat să trag. Era să dau și gol, portarul abia a respins mingea. Imediat după ce am tras, Petrache a venit cu picioarele înainte și mi-a rupt piciorul. Dacă zidul era la 9 metri nu s-ar fi întâmplat acel accident. Cred că n-au fost mai mult de șase metri. În loc să ridic cupa pe teren mi-au adus-o colegii la spital. Asta a fost, am învățat multe din acel episod. Aveam 28 de ani, eram titular la echipa națională, iar din cauza acelei accidentări am ratat transferul la Olympique Lyon. Era totul perfectat. Federația a vrut să-l suspende pe Petrache până revin eu pe teren, dar am făcut o adresă să-l lase să joace. Nu mă încălzea cu nimic. Am revenit și am jucat până la 35 de ani”. La echipa naţională a debutat în 7 octombrie 1987 în partida România-Grecia, 2-2. A jucat 30 de partide internaționale oficiale la seniori, fiind prezent la Campionatul Mondial din 1990, unde România a fost eliminată în optimi după un duel cu Irlanda, decis la loviturile de departajare. Şi-a început cariera de antrenor la Universitatea Craiova pe care a pregătit-o un an. De atunci, a antrenat numai în România la nivel de Liga 1 şi a 2-a, având experienţă de 7 ani ca selecţioner la reprezentativa U21 a României, între 2006 şi 2013. Şi-a mai trecut în CV echipele Pandurii Târgu-Jiu, pe care a antrenat-o în două mandate, F.C. Vaslui, Concordia Chiajna şi F.C. Argeş, iar pe Universitatea Craiova a antrenat-o în trei rânduri. În 30 iunie 2020, preia Chindia împreună cu secundul Valentin Năstase, care, în final de campionat 2020-2021, se clasează ultima şi se salvează în dubla dispută de baraj cu C.S. Mioveni după ce Liga Profesionistă de Fotbal decide mărirea numărului de echipe de la 14 la 16. În ediţia 2020-2021, e la un pas de intrarea în play-off, reuşind să aducă Târgoviştea pe poziţia a şaptea în ierarhia Ligii I, egalând marea performanță a C.S.-ului din anul 1979. 


VALENTIN VASILE NĂSTASE, născut la 4 octombrie 1974 la Călinești-Argeș. A început fotbalul la C.S.Ș. Aripi Piteşti şi F.C. Argeş, a debutat în divizia A la Gloria Bistriţa, după care au urmat 5 campionate în prima ligă la F.C. Argeş, între 1994-1999, când a jucat alături de Marcel Ghergu, Emil Săndoi, Adrian Mutu, Jean Barbu şi de șase fotbalişti târgovişteni, precum internaționalul Iulian Chiriță și componenții Micului Ajax, ajunşi între timp la Piteşti, Dan Mieluşică, Vasile Bârdeș, Cristian Bălaşa, Remus Gâlmencea și Adrian Bogoi. Evoluţiile bune îi aduc transferul la Dinamo Bucureşti unde va evolua între 1999 şi 2002, timp în care este de două ori campion naţional şi este dublu câştigător al Cupei României. În cupele europene, a marcat un gol de senzaţie în victoria cu 1-0 a lui Dinamo asupra Benficăi, la Lisabona. Urmează alţi 5 ani în Italia, în Serie B şi A, la Genoa, Palermo, Bologna şi Ascoli, revine pentru scurt timp la Dinamo, de unde pleacă după două luni, fiind acuzat că a provocat în mod intenţionat un penalty care a adus înfrângerea cu 3-1 din UEFA Champions League cu Lazio şi necalificarea echipei. După 1-1 la Roma, Dinamo conducea cu 1-0 prin golul lui Florin Bratu şi era calificată, în faţa a peste 50 de mii de spectatori. Vali Năstase l-a faultat în careu pe Del Nero și Rocchi a transformat. Apoi a înscris și Pandev, 1-2 în minutul 53. S-a terminat 1-3, Rocchi a mai dat un gol, italienii s-au calificat și apoi l-au cumpărat pe Ștefan Radu cu 5,4 milioane de euro, dar cercetările procurorilor nu au dus la niciun rezultat. În 2015, DNA a deschis o anchetă în acest caz după ce oameni de fotbal din anturajul „câinilor” au reluat subiectul. De fapt, coechipierul lui Năstase, Andrei Mărgăritescu a și recunoscut că el a greşit în respectiva fază, obligându-l pe Vali să faulteze. Ulterior joacă două campionate în Germania la Eintracht Braunschweig, între 2007-2009, după care evoluează din nou la Gloria Bistriţa, până în 2013. Finalul de carieră de fotbalist este între 2014 şi 2016 la S.C.M. Argeșul Piteşti şi S.C.M. Piteşti. Are 249 de meciuri în divizia A şi 5 goluri şi 45 de partide în Serie A din Italia, 3 meciuri în UEFA Champions League şi 12 în Cupa UEFA şi 4 partide în echipa naţională a României, debut în 28 aprilie 1999, România - Belgia 1-0 şi cu Cipru, Grecia şi Slovacia. Cariera de antrenor a lui Vali Năstase este la început, a fost numit principal în 2015 la echipa suporterilor alb-violeţi din Piteşti, FC Argeş 1953, în 2017 era la Juventus Bascov, dar importanta provocare a venit la sfârşit de iunie 2021 de la Târgovişte, secund în Liga I la Chindia unde sub coordonarea lui Emil Săndoi a repurtat un prim rezultat valoros, locul 7 în ediţia 2021-2022.


DUMITRU EMANOIL HOTOBOC, născut la 23 decembrie 1978, la Târgu Jiu, antrenor cu portarii. A  fost unul dintre goalkeeperii foarte buni ai României, a evoluat în 59 de partide din Liga I şi în 175 de meciuri din a doua divizie. A jucat în B la Politehnica Timişoara şi Jiul Petroşani între 1997 şi 1999, apoi se transferă la Steaua Bucureşti unde debutează în A, în partida cu Rocar Bucureşti, 2-1, în 31 iulie 1999, alături de Reghecampf, Belodedici, Al. Zotincă, Iordache, Bordeanu, Duro, Trică, Chiorean, Luțu, Dănciulescu, Sabin Ilie, Ogăraru şi Ciocoiu, sub comanda antrenorului Emeric Jenei. A fost un meci în care a fost învins cu un şut bombă cu efect în minutul 49 de Cezar Dinu, jucătorul trecut şi pe la Târgovişte, dar atacanţii Sabin Ilie, min. 56, din penalty şi Ionel Dănciulescu, min. 80, la o pasă maginifică realizată de Ionel Luțu i-au adus pe stelişti în avantaj. Prestaţia portarului Hotoboc, un tânăr de 20 de ani şi şapte luni, fiind apreciată de către jurnaliştii şi specialiştii din fotbalul românesc prezenţi la partidă. Ulterior, joacă timp de 8 ani la Jiul Petroşani, cu care, în 2005, se reîntoarce în prima ligă şi evoluează la F.C. Argeş între 2006 şi 2008. În 2006, apărător al buturilor Jiului, recunoştea marea sa pasiune columbofilă, el deţinând în acel moment la locuinţa sa de la Turceşti – Târgu Jiu peste 100 de porumbei cu care participa la diferite concursuri naţionale, precizând că nu urmărea avantaje financiare din acel hobby, în condiţiile în care nu va vinde niciodată păsările pe care le creştea cu multă grijă şi dragoste. Urmează un periplu de şase campionate la Prefabricate 05 Modelu, Jiul Petroşani, Minerul Lupeni, Universitatea Craiova, C.S. Turnu Severin, intercalat cu reveniri la Jiul şi U Craiova, încheiat între 2014 şi 2016 cu divizionarele A Oţelul Galaţi şi C.S.M.S. Iaşi. Ultima partidă în prima divizie în care a apărat a fost în data de 4 aprilie 2015, la Galaţi, Oțelul-Universitatea Craiova 0-1. Era a 59-a partidă în Liga I a lui Dumitru Hotoboc, la aproape 16 ani de la debutul în elită şi, încet, dar sigur, se apropia momentul pentru a începe o nouă carieră, tot în fotbal. S-a retras la aproape 38 de ani şi, după o experienţă frumoasă de antrenor cu portarii la F.C. Argeş, în iunie 2019 se alătură antrenorilor Viorel Moldovan şi Francisc Dican care reuşiseră promovarea Chindiei în prima ligă, înlocuindu-l pe Gheorghe Păsărică. Începe pregătirea cu Marian Aioani, Dinu Moldovan şi Iustin Popescu, iar în vara anului 2020, când echipa noastră este preluată de antrenorii Emil Săndoi şi Valentin Năstase, rămâne la Târgovişte, contribuind din plin la forma bună a portarilor. Începe campionatul 2021-2022 promiţând că goalkeeperii Dinu Moldovan, Cătălin Căbuz şi Rareş Pop vor fi în formă maximă. Hotoboc are un fizic de invidiat şi la aproape 43 de ani, ca pe vremea când apăra, când datele oficiale indicau 1,87 m înălţime şi 83 kg greutate şi dă impresia că, la nevoie, poate intra oricând în poarta Chindiei.





Echipa din 2021 a lui Marian Aioani, Tiberiu Capușă, Paul Iacob, Andrei Pițian, Cornel Dinu II, Mario Dulca, Vadim Rață, Cristian Neguț, Denis Dumitrașcu, Daniel Popa, Daniel Florea, Franck Yameogo, Valmir Berisha, Daniel Celea, Bourama Fomba, Tomas Diaz, Mădălin Martac, Mihai Neicuțescu. Mihai Costea, Milan  Kocic, Dinu Moldovan, Cristian Cherchez, Adrian Ioniță, Andrei Șerban, Florinel Mitrea, Cosmin Atanase, Cătălin Barbu, Alexandru Negrea, Laurențiu Corbu, Liviu Mihai, Rareș Pop, cu antrenorii Emil Săndoi, Valentin Năstase și Dumitru Hotoboc a egalat cea mai bună performanță din istoria fotbalului târgoviștean, locul 7 în Liga 1 al C.S.-ului din 1978-1979 cu Narcis Coman, Dumitru Gheorghe, Florea Alexandru, Silviu Dumitrescu, Nicolae Enache, Ionel Pitaru, Gheorghe Tătaru, Ion Ștefănescu, Nicolae Kallo, Adrian Furnică, Gheorghe Greaca, Claudius Sava, Nelu Isaia, Petre Marinescu, Florin Grigore, Dodu Bărbulescu, Nicolae Stancu, Ilie Niculescu, Traian Miu, Nicolae Martin, prgătiți de Nicolae Proca și Gheorghe Becheanu. Aioani și ai lui au fost prezenți în sferturile de finală ale Cupei României, la fel ca înaintașii de la Metalul în 1962, echipă cu Marin Andrei, Fane Marcu, Răzvan Tomescu, Ion Prandea, Eugen Popescu, Aurel Georgescu, Mihai Niţescu, Nicolae Petrescu, Mircea Cruţiu, Pavel Mureşan, Ion Cazacu, Paul Niculescu, Aurel Iordache, Constantin Chiriţă, Gigi Moisescu, Cornel Prodanciuc, Alexandru Lazăr, Mircea Barac, Nicolae Matei, antrenată de Valentin Stănescu-Zimbrul și Marin Alexandru-Țăndărescu și băieții din 1965, formație cu Biţă Stănescu, Fane Marcu, Gheorghe Simionescu, Constantin Titi Ionescu, Nae Ionescu-Budulea, Penu, Vasile Dinu, Grigore Bălăceanu, Aurel Georgescu, Mihai Niţescu, Cornel Dinu I, Constantin Ionescu-Budulea, Haralambie Puiu Becheanu, Cristi Suciu, Ţiţi Dumitriu, Teodor Constantin, Constantin Chiriţă, pregătită de Rudy Wetzer, director tehnic și Gheorghe Nuțescu antrenor. 
Trecuseră aproape șase decenii, de la internaționalul Cornel Dinu, născut în orașul Turnului Chindiei, care nu a avut satisfacția să joace în echipa localității natale și în prima divizie, la Cornel Dinu, din frumoasa comună dâmbovițeană Dobra, fotbalist care avea șansa să joace meciul cu numărul 100 pentru Târgoviște în prima ligă. 
În 2021, putea fi şi o prezență în play-off care ar fi adus cel puţin poziţia a şasea, cea mai mare performanţă a fotbalului urbei. La fel ca generaţia din 1979, Noua Chindie a fost aproape de cupele europene, iar Emil Săndoi s-a aşezat, după 42 de ani, pe piedestalul unde până acum era doar Nicolae Proca. Târgoviştea avea de acum doi antrenori care reuşiseră clasări excelente în prima divizie, în proximitatea competiţiilor internaţionale. Ce repede trece timpul! Și ce frumos!




Aproape de Europa, ca în 1979...


***

STATISTICĂ


În cele 375 de partide de prima divizie au evoluat 190 de jucători:
Ion Ene 187, Ionel Pitaru 150, Nicolae Kallo II 130, Gheorghe Greaca 129, Silviu Dumitrescu 127, Dumitru Gheorghe-Tică 124, Ilie Niculescu-Dibari 110, Florea Alexandru 107, Petre Marinescu 91, Ion Constantin 89, Florin Grigore 87, Claudius Sava 82, Nelu Isaia 80, Octavian Popescu 74, Gheorghe Tătaru II 71, Narcis Răduț Coman, Cristian Daniel Neguț, câte 69, Vadim Rață-68,Denis Constantin Dumitrașcu-63, Adrian Furnică, Constantin Miia, Mario Agiu, Daniel Constantin Florea, Marian Mihai Aioani, câte 62, Vasile Aelenei 60, Adrian Laurențiu Bogoi 58, Cristian Florin Ţermure 55, Ovidiu Andrei Pițian-53, Franck Blaise Yameogo-52, Nicolae Enache şi Ion Ştefănescu, câte 51, Cosmin Sebastian Becheanu 50, Gheorghe Voinea 48, Marcel Ghergu, Mădălin Marius Martac 47, Valmir Berisha 44, Cornel Dinu 43, Irinel Constantin Voicu 39, Cristian Bălaşa 38, Răzvan Sorin Toboşaru şi Dumitru Jipa-Mitică, câte 36, Ovidiu Alexandru Bic, câte 35, Viorel Radu, Marius Stoica, Daniel Iliuță Popa, câte 34, Tiberiu Ionuț Căpușă 33, Paul Alexandru Iacob 32, Marius Luca, Alexandru Constantin Benga și Marco Dulca, câte 31, Gheorghe Burleanu 30, Marian Jilăveanu 29, Gheorghe Filipescu-Ață, Cezar Dinu, câte 28, Dumitru Economu-Mitică şi Remus Ion Gâlmencea, câte 27, Mihai Niţescu 25, Eugen Popescu, Nicolae Petrescu, Ion Marin-Floraru, Marin Petre, Mihai Mărgelatu, Cornel Turcu, Mihai Antal, câte 24, Marin Andrei, Mircea Cojocaru, Mihail Sinel Ristea, câte 23, Pavel Mureşan-Muri, Răzvan Tomescu, Marian Alexandru, câte 22, Alexandru Lazăr-Săndulici, Constantin Chiriţă, Mihai Stoichiţă, Lucian Nan, Liviu Ionuț Mihai, câte 21, Laurenţiu Aurelian Reghecampf, Ion Ceauşu, Iosip Ivancic, câte 20, Mircea Cruţiu, Mitică Niculcioiu, Dan Ion Mieluşică, Cristian George Cherchez, Mihai Daniel Leca, câte 19, Ion Cazacu-Oaie şi Marius Priseceanu, câte 18, Marian Aliuţă 17, Aurel Georgescu, Gheorghe Iulian Dumitraşcu, Daniel Ionuț Novac, Mihai Alexandru Neicuțescu, Dinu Bogdan Moldovan, Andrei Dragoș Șerban, câte 16, Ion Prandea, Bourama Fomba, câte 15, Paul Niculescu, Constantin Tănase, Daniel Stanciu, Filip Dangubic, Andrei Burlacu, Tomas Grassano Diaz, câte 14, Cornel Prodanciuc, Gheorghe Cristian Bărbulescu-Dodu, Iordan Eftimie, Nicolae Dobrin, Marcel Lică, Daniel Ostafi,  Cristian Eugen Negru, Robert Sorin Neciu, Daniel Marinel Celea, Laurențiu Nicolae Corbu, câte 13, Nicolae Stancu, Traian Miu, Romică Tudor, Ioan Andrei Dumiter, Mihai Voduț, Mihai Costea, câte 12, Aurel Iordache-Zozo, Lucian Amarghioalei, Vasile Bârdeş-Sică, Cătălin Grigore, Marius Dan Mitu, Gabriel Dumitru, câte 11, Bogdan Liţă, Dan Diac, Mircea Traian Onisemiuc, Radu Cozma, Milan Kocic, câte 10, Mircea Barac, Mihai Baicu, Sorin Ionuț Rădoi-Tule, Marian Pană, Bradley Diallo, Adrian Mihai Ioniță, câte 9, Ştefan Marcu-Fane, Marcel Ghioacă-Magellan, Victor Glăvan, Daniel Caibăr, Codruţ Sorin Ciobanu, Cătălin Barbu, câte 8, Ion Ciceu, Claudiu Nicolae Moldovan, Tudorel Vișan Zamfirescu, Marian Grama, Alex Tudor Negrea, câte 7, Decebal Neagu-Puiu, Cristian Niţă, Ion Stăncescu, Paul Peniu, Mihai Drăguş, Viorel Matinca, George Visalom, câte 6, Daniel Manea, Daniel Duşmanu, Emilian Hulubei, Leonard Mario Strizu, Ştefan Godeanu, Daniel Florea, Alexandru Piftor, Alin Ilie Dudea, Florinel Mitrea, Cosmin Gabriel Atanase-5 câte 5, Ion Decu, Nicolae Martin, Vasile Marcel, Ionel Fulga câte 4, Eugen Moisescu-Gigi, Nicolae Rus II, Tinel Andreescu, Fani Vrânceanu, Adrian Oprea, câte 3, Constantin Zamfira, Marian Istrate, Gheorghe Dumitrescu, Cristian Igescu, Marian Ene, Ioan Constantin Marcu, Cristian Ivan, Marius Carol Pietraru, câte 2, Nicolae Matei, Mircea Stan, Marcel Potorac, Constantin Pietroianu, Paul Turbatu, Ernest Grozavu, Nicolae Ghioacă, Dan Pescaru, Valentin Dan Monea, Bogdan Bunea, Cătălin Chiru, Adrian Petre, câte 1 joc.

Cele 383 goluri au fost marcate de 103 de jucători, 96 de târgovişteni şi 7... autogoluri:
Petre Marinescu 31, Claudius Sava 23, Gheorghe Greaca 17, Florin Grigore 14, Ion Ene 13, Nicolae Kallo II si Daniel Constantin Florea-12, Gheorghe Tătaru II 11, Mario Agiu 9, Marian Jilăveanu 8, Ion Cazacu-Oaie,Octavian Popescu,Daniel Iliuta Popa,Cristian Daniel Neguț, câte 7, Nelu Isaia şi Cristian Bălaşa, câte 6, Constantin Chiriţă, Ionel Pitaru, Nicolae Dobrin, Ion Marin-Floraru, Viorel Radu, Marius Luca, Ion Constantin, Mihai Antal, câte 5, Mircea Cruţiu, Pavel Mureşan-Muri, Paul Niculescu, Alexandru Lazăr-Săndulici, Marin Petre, Gheorghe Burleanu, Denis Dumitrașcu,Valmir Berisha, câte 4, Silviu Dumitrescu, Florea Alexandru, Marcel Ghioacă-Magellan, Cristian Eugen Negru, Marian Alexandru, Cezar Dinu, Cristian Florin Ţermure, Marcel Ghergu, Dumitru Gheorghe-Tică, Ovidiu Alexandru Bic, Cristian George Cherchez, Vadim Rață, câte 3, Aurel Iordache-Zozo, Gheorghe Filipescu-Ață, Dumitru Economu-Mitică, Vasile Aelenei, Mihai Stoichiţă, Mitică Niculcioiu, Ion Ceauşu, Mihai Drăguş, Gabriel Dumitru, Victor Glăvan, Răzvan Sorin Toboşaru, Marius Stoica, Marian Aliuţă, Vasile Bârdeş-Sică, Gheorghe Iulian Dumitraşcu, Remus Ion Gâlmencea, Laurenţiu Aurelian Reghcampf, Mihai Voduț, Liviu Ionuț Mihai, Mihai Alexandru Neicuțescu, Iosip Ivancic, Franck Blaise Yameogo, Marco Dulca și Paul Iacob, câte 2, Mircea Barac, Nicolae Petrescu, Mihai Niţescu, Ion Ştefănescu, Adrian Furnică, Traian Miu, Ilie Niculescu-Dibari, Mihai Mărgelatu, Iordan Eftimie, Lucian Amarghioalei, Cornel Turcu, Paul Peniu, Cosmin Sebastian Becheanu, Leonard Mario Strizu, Adrian Laurențiu Bogoi, Bogdan Liţă, Mircea Traian Onisemiuc, Sorin Ionuț Rădoi-Tule, Mihail Sinel Ristea, Ioan Andrei Dumiter, Mihai Daniel Leca, Alexandru Constantin Benga, Andrei Burlacu, Ovidiu Andrei Pițian, Adrian Mihai Ioniță, Filip Dangubic, Bradley Diallo, Tiberiu Ionuț Căpușă, câte 1 gol și 7 autogoluri, cadouri de la Ștefan Codruț Domşa şi Angelo Dumitru Alistar, ambii Ceahlăul Piatra Neamț, Tudorel Pelin-Oţelul Galaţi, Iulian Crivac-F.C. Argeş,  Julio César Rodríguez López-F.C. Voluntari, Deslandes-F.C. Argeș, Țigănașu-F.C. Botoșani.

BIBLIOGRAFIE


Pentru realizarea acestui capitol am folosit articole şi fotografii din Uzina şi Ogorul, Târgoviște - Mic îndreptar turistic, 1966, cartea Târgoviște - Ion Vasiliu, 1969, Județele patriei – Dâmbovița, 1980, Târgoviște - Ghid de oraș, 1982, Publiturism, Albumul Târgoviștea de altădată, Gazeta Sporturilor, Almanahul Flacăra, Revista Flacăra, Revista Urzica, Jurnal de Dâmboviţa, ProSport, Liga2.prosport.ro, ziarullumina.ro, transfermarkt.ro, cinemagia.ro, Aarc.ro, facebook.com/AFC Chindia Oficial, https://www.facebook.com/ajfDBofficial, https://www.facebook.com/ChindiaTargoviste pagina suporterilor, facebook.com/cetateatargoviste1396, adevarul.ro, hotnews.ro, sport.ro, fanatik.ro, arenavalceana.ro, realitateadegorj.net, panduriics.ro, sportcampina.blogspot.com, ziarulargesul.ro, romaniansoccer.ro, telegrama.ro, observatorcl.info, nicolaedobrin.ro, fotbal-arena.ro, click.ro, ziare.com, frf.ro, royaltv.ro, ilfovsport.ro, valahiamedia.ro, bazarmedia.ro, dambovitanews.ro, gazetadambovitei.ro, antenadambovita.ro, damboviteanul.com, dambovita24.ro, dbonline.ro, sportimpact.ro, dambovitapenet.ro, ziardambovita.ro, libertatea.ro, facebook.com/targovisteainimagini.ro, https://www.facebook.com/muzeuldefotbal, https://www.facebook.com/RapidOldBoys, http://sanuuitam.blogspot.com/ dbsport.ro, ripostapenet.ro, infotgv.ro, voceadambovitei.ro, targoviste.info, targovistelive.ro, facebook.com/Chindia Targoviste, http://artinfonews.ro, https://www.facebook.com/ChindiaJurasicPark/, https://www.bugetul.ro/, http://epaminonda-epaminonda.blogspot.com/, Targoviste.ro, http://www.ucv1948.ro/,  http://imagoromaniae.ro/, facebook.com/Targovistea in imagini - fotografii si carti postale, https://www.facebook.com/targovisteainimagini.ro, bluelions.ro, https://www.fanpop.com/, gsp.ro, prosport.ro, http://www.fc-sheriff.com/, https://oraexactainfotbal.ro/,  B1TV, Prima TV, National TV, MDI TV, Partener TV, columnatv.ro, stirileprotv.ro, tvr.ro, digisport.ro, digi24.ro, dolce-sport.ro, look tv sport și look plus, telekomsport.ro, fotbaljudetean.info, facebook.com/Commando Dracula, facebook.com/Cavalerii Cetatii, stiridb.ro, lobbyandadvocacy.weebly.com, https://www.facebook.com/csbradu, Compania Națională de Investiții, Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, Facebook-C.S.M. Târgoviște, Editura Bibliotheca Târgoviște, o parte dintre publicaţii fiind găsită în colecţiile Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, prin bunăvoinţa doamnelor Cristina Papoe şi Magdalena Toma şi la Direcţia Judeţeană Dâmboviţa a Arhivelor Naţionale.  

De mare ajutor mi-a fost ploieşteanul Romeo Ionescu, cel mai bun statistician român al fotbalului de pretutindeni, prompt şi exact la fiecare solicitare a mea în toată această perioadă.

Am utilizat fotografiile și imaginile realizate de domnii Mişu Avanu, Nicu Milea, Gheorghe Ilinca-Moreni, Gheorghe Tache, Ion și Florin Petheu, Ion Scârlea, Gheorghe Safta, Mircea Scorțeanu-Câmpina, Liviu Gligoraș, Nicu Roşu, Ionuț Parghel, Eduard Găiseanu, Cristian Dudea, Marius Tudor, Marian Sterea, Cezar Brașoveanu, Daniel Dumbravă, Adi Moga, Iustin Crăciun-Valea Lungă, Robert Slămnoiu, Bogdan Huzui, Cătălin Clopotaru, Florian Radu, Marin Zamfiroiu, Andrei Delureanu, Răzvan Păsărică, Gheorghe Flușter, Cristian Preda, Alexandru Dobre, Florin Kirițescu, Florian Ispas-www.fotoart-studio.ro, Gabriel Boriga, caricaturile semnate de domnii Matty, Neagu Rădulescu, Alexandru Clenciu,  Romulus Scarlat-SIR, fotografii de pe Facebook şi din colecţiile personale ale oamenilor implicaţi în fotbal.

MULŢUMESC TUTUROR!

Gabriel Degeratu







Postări populare de pe acest blog

FOTBAL SUB TURNUL CHINDIEI, VOL. IV, CAP. 53, COMEDIE? SAU DRAMĂ? (Liga 2, după 15 etape, ediția 2023-2024)

FOTBAL SUB TURNUL CHINDIEI, VOL. IV, CAP. 52, 13 CU GHINION (play-out ediția 2022 – 2023)

FOTBAL SUB TURNUL CHINDIEI, VOL. IV, CAP. 51, O FURTUNĂ ÎNTR-UN PAHAR CU APĂ (returul ediției 2022 – 2023)